ماشین ایتالیایی فیات
خودرو فیات
فیات (Fiat)یکی از قدیمیترین، محبوبترین و معروفترین کمپانیهای خودروسازی تاریخ است. این برند ایتالیایی محبوب، به تولید مدلهای جذاب و مدرن با تکنولوژی پیشرفته معروف و در حال حاضر بخشی از فیات-کرایسلر اتومبیل است. تاریخ این کمپانی به سالهای خیلی دور برمیگردد و میتوان گفت که یکی از قدیمیترین کمپانیهای خودروسازی تاریخ و بزرگترین تولیدکننده ماشین در ایتالیا است.
آنچه درباره فیات باید بدانید این است که اصلا نباید این برند را دست کم گرفت، چرا که بعد از گذشت این همه سال، هنوزهم یکی از بزرگترین کمپانیهای خودروسازی اروپایی است. هم چنین به مدت ۲۰ سال، بعد از جنرال موتورز و فورد، سومین غول خودروساز دنیا بود. این افتخارات، گواه بر حرفهای بودن تک تک اعضای تیم فیات است.
در سال ۲۰۱۹، فیات و یکی از غولهای بزرگ خودروسازی فرانسه، یعنی گروه پژو-سیتروئن، با امضای یک قرارداد همکاری مشترک، برند استلانتیس را تاسیس و پایهگذاری کردند.
نگاهی به تاریخچه فیات
برند فیات ۱۲۳ سال سن دارد. درست روز ۱۱ جولای سال ۱۸۹۹ بود که جووانی آنیلی، به گروهی پیوست که قصد تاسیس این برند را داشتند. اولین کارخانه در سال ۱۹۰۰ راه اندازی شد و تنها ۳۵ کارگر داشت. این افراد تنها توانستند ۲۴ دستگاه ماشین تولید کنند. با خلاقیت زیاد و استعداد مهندسان که همیشه یکی از نکات غیرقابل انکار این برند بوده است، این تعداد پس از سه سال به ۱۳۵ رسید و توانست سودآور باشد. پس از سه سال، تعداد دستگاه خودروهای تولیدی به یک هزار و ۱۴۹ دستگاه رسید. طبعا سود هم بیشتر شد و این کمپانی توانست سهام خود را در بورس میلان بفروشد.
آنیلی در سال ۱۹۴۵ از دنیا رفت و تا زمان مرگش این کمپانی را مدیریت کرد. شخص دیگری به نام ویتوریو والتا، کارهای روزانه کمپانی را مدیریت میکرد. اولین خودرویی که تولید شد، Fiat 4 HP نام داشت که تنها ۲۴ دستگاه از آن ساخته شد. شاید برایتان جالب باشد بدانید اولین کامیونی که فیات تولید کرد، در سال ۱۹۰۳ وارد بازار شد. تنها در طول هشت سال از زمان تاسیس کارخانه، این کمپانی به چنان جایگاهی دست یافت که اولین محصولش را به ایالت متحده صادر کرد. اما این پایان موفقیت نبود، در همان سالها اولین موتور هواپیمای فیات نیز تولید و تاکسیهای محصول این شرکت در سراسر اروپا بسیار معروف و محبوب شدند.
این شرکت تازه کار و نوپا، توانست در طول تنها ۱۰ سال به بزرگترین خودروساز کشورش، یعنی ایتالیا تبدیل شود. در همان سال ۱۹۱۰، دومین شعبه فیات در نیویورک تاسیس شد. این برند، یکی از کمپانیهایی است که در جنگ جهانی اول نیز خدمت رسانی کرد. در آن زمان صاحب یک ماشین فیات بودن، به معنای تفاوت و تغییر بود. مانند تمامی برندهای دیگری که در آن زمانها پایه گذاری شدند، فیات هم در دوران جنگ، تمامی کارخانههای خود را وقف تامین قطعات هواپیما، موتور، اسلحه، کامیون و آمبولانس برای متحدین کرد و در نهایت در سال ۱۹۱۷ و با ورود ایالت متحده به عرصه نبرد، تمامی کارخانههای فیات بسته شدند.
این کمپانی محبوب، اولین تراکتور خود را پس از پایان جنگ جهانی اول به بازار عرضه کرد. در اوایل دهه ۲۰ میلادی، این برند ایتالیایی محبوب توانست ۸۰ درصد بازار ایتالیا را صاحب شود و نام خود را به گوش رقبا برساند، اما یک سال بعد، اتفاقی افتاد که باعث جدایی آنیلی از فیات شد. کارگران کارخانهها را تحت سلطه درآورند و پرچم قرمز کمونیسم را برافراشته کردند.
اولین کارخانه فیات که خط تولید داشت، یعنی بزرگترین کارخانه اروپا، در سال ۱۹۲۳ تاسیس شد. در طول دو سال، سهم این برند از بازار خودرویی ایتالیا به ۸۷ درصد رسید. از آن پس تا کنون، این کمپانی هر روز از دیروزش موفقتر است و توانسته با طراحی و تولید انواع مدلهای مدرن، به افتخارات بسیار زیادی دست پیدا کند.
به یادماندنی ترین محصولات فیات
فیات به واسطه تاریخ و عمر طولانی و چشیدن سرد و گرم روزگار، در طول دوران موفق طراحی و ساخت مدلهایی شد که با افتخار تمام در لیست بلندبالای «به یادماندنیترینهای تاریخ» قرار میگیرند.
فیات ۵۰۰ آبارث
فیات که استاد طراحی و تولید هات هچ است، توانست در سال ۲۰۰۸ با معرفی این مدل، حسادت رقبای خود را برانگیزد و موجب تحسین طرفداران زیادی شود. این خودرو وزن بسیار کم و قدرتی برابر ۱۵۲ اسب بخار داشت. بدنه آن، طراحی کاملا کلاسیک و ایتالیایی دارد که در میان انواع خودروهای هاچ بک خوش درخشیده است.
فیات S67 رکورد
نام مستعار این مدل، یعنی Beast of Turin (به معنای هیولای تورین) کاملا برازندهاش است، چرا که کاملا ظاهری مانند یک هیولا دارد. البته که نام اصلی آن، Fiat S67 Record است، اما همه آن را با نام مستعارش یعنی هیولا میشناسند. این مدل با قدرتی معادل ۳۰۵ اسب بخار، ثابت کرد که رقیب درخوری برای رقبای هم دوره خودش است. در سال ۲۰۱۵، این مدل در فستیوال گودوود دوباره احیا شد.
فیات آبارث 850TC برلینا
این مدل که در دسته ماشینهای کوچک ایتالیایی قرار میگیرد، دیگر محصولات دهه ۶۰ و ۵۰ را روسفید کرده است. این ماشین، فقط و فقط به طور اختصاصی، برای مسابقات طراحی شده بود و در دوره خود طرفداران زیادی داشت.
بدون دیدگاه