ماشین آمریکایی جیپ
جیپ آمریکایی
جیپ بزرگترین تولیدکننده خودروهای جفت دیفرانسیل در جهان است که از آتش جنگ جهانی دوم سر برآورد. زمانی که ژنرالهای آمریکایی به دنبال یک خودرو استراتژیک و همهفنحریف در جبهههای نبرد بودند، جیپ توسط کمپانی آمریکایی ویلیس در عرض ۲ روز طراحی و طی ۷۵ روزبه مرحله ساخت رسید. خودروی سبکی که در جبهههای جنگ نتایج را به نفع آمریکا و متحدانش رقمزده بود بعد از پایان جنگ نیز به خدمترسانی عمومی مشغول شد و خیلی زود به یکی از پرکاربردترین و بهترین خودروهای تاریخ بدل شد. از ورود اولین جیپ ویلیس به ایران تا به امروز بیش از ۶۰ سال میگذرد و در این مدت طولانی مدلهای متنوعی از این خودرو وارد ایران شدند که هر کدام دارای داستان شنیدنی هستند. بنابر این اگر قصد خرید جیپ را دارید بهتر است ابتدا با انواع مدلهای موجود آن در ایران آشنا شوید.
این خودرو اولین بار توسط فرماندهان انگلیسی و روسی در طی اشغال ایران وارد کشور ما شد. بعدازآن نیز به خودروی سازمانی ارتش ایران تبدیل شد. بعد از پایان جنگ و با تأسیس شرکت جیپ در ایران، فروش جیپ ویلیس بهصورت عمومی نیز آغاز شد. نمونههای باقیمانده از آن دوران بیش از ۶۰ سال عمر کردهاند و یکی از خودروهای کلاسیک ایران محسوب میشوند. باید بگوییم که خرید جیپ ویلیس تنها به افرادی که توانایی نگهداری از یک خودروی کلاسیک را دارند توصیه میشود.
جیپ شهباز، اولین جیپ مونتاژی ایران
با راهاندازی خط تولید جیپ در ایران، خودروهای cj-5 یا همان اتاق ۵ شهری جیپ بانام شهباز در ایران مونتاژ و به یکی از پرکاربردترین خودروهای ایران تبدیل شد. موتور قدرتمند ۶ سیلندر، ظاهر جذاب و کارایی بالا سبب شده بود خرید جیپ شهباز به یک انتخاب ایدهآل تبدیل شود. هماکنون نیز بازار خریدوفروش جیپ شهباز در ایران مشتریان خاص خود را دارد. در حال حاضر قیمت جیپ شهباز بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان است که خرید آن به طرافدارن آفرود پیشنهاد میشود.
جیپ آهو، اولین شاسی بلند لوکس جهان
زمانی که هنوز خبری از شاسیبلندهای لوکس امروزی نبود، خودروهای جفت دیفرانسیل و شاسیبلند تنها برای مقاصد نظامی یا استفاده در مناطق صعبالعبور طراحی میشدند و با ظاهری خشک و خشن بهعلاوه امکانات محدود گزینه خوبی برای خانوادهها نبودند. جیپ با معرفی جیپ آهو یا همان واگنیر معادلات را به هم زد و یک خودروی لوکس شاسیبلند با امکانات کافی، کابین راحت و مناسب خانوادهها را به بازار معرفی کرد بازار خریدوفروش جیپ آهو در حال حاضر همانند سالهای طلایی آن نیست و به دلیل استهلاک بالا و هزینههای نگهداری، تنها تعداد محدودی از آنها در بازار موجود هستند. قیمت جیپ آهو در سایت دیوار از کمتر از ۲۰ میلیون تومان شروع و در مدلهای بهروز تر به ۵۰ میلیون تومان میرسد.
جیپ سیمرغ
سیمرغ در واقع نسخه وانت واگنیر بود که از سال ۱۳۴۱ در ایران تولید می شد. این خودرو دارای مصارف خاصی بود و تولید آن تا سال ۱۳۵۹ ادامه داشت. خرید جیپ سیمرغ مناسب در ایران به کار سختی تبدیل شده است و نمونههای زیادی از آن در بازار موجود نیست. قیمت جیپ سیمرغ در حال حاضر حدود ۳۰ میلیون تومان است.
جیپ صحرا؛ خودرو محبوب جوانان دهه شصت
جیپ صحرا یا همان جیپ رنگلر در اواخر دهه شصت و بعد از پایان دوران دفاع مقدس روی خط تولید پارسخودرو رفت. ظاهر جذاب به همراه بهبودهایی نسبت به جیپ شهباز در کابین خودرو، سبب شده بود که خیلی زود، تعداد زیادی از این مدل وارد جادههای ایران شوند. هرچند ازلحاظ قوای فنی و کیفیت ساخت شهبازهای قدیمی برتری نسبی به این خودرو دارند اما فروش بالای جیپ صحرا نشاندهنده محبوبیت این خودرو در دهه ۷۰ شمسی است. اگر قصد خرید این خودرو را داشته باشید قیمت جیپ صحرا در سایت دیوار بین ۲۰ تا ۳۵ میلیون تومان است.
جیپ رنه گید و گلدن ایگل، تنها نمونه های وارداتی جیپ در ایران
در اواخر دهه ۵۰ شمسی جیپ اقدام به تولید نمونههای خاصی از cj-5 ها کرد. این خودروها که درواقع نسخههای خاص جیپ شهباز محسوب میشوند در ایران مونتاژ نمیشدند و تنها تعداد محدودی از آنها وارد ایران شده است. رنه گید در سه نسخه مختلف به بازار عرضهشده است که نمونههای موجود در ایران از نسل سوم این خودرو محسوب میشوند. گلدن ایگل نیز در زمان بسیار محدودی همراه با این خودرو تولید میشد.
پرقدرتی هستند که آنها را تبدیل به قویترین جیپهای موجود در ایران کرده است. مشخصه اصلی رنه گید تریم مشکی و رنگهای خاص آن است علاوه بر عقاب طلایی روی کاپوت، وجود رکاب یکیدیگر از مشخصههای این خودرو است. خرید جیپ رنه گید و گلدن ایگل به دلیل خاص بودن آنها کار سختی است و قیمت این خودروها نیز کاملاً به نظر فروشندگان آنها بستگی دارد.
جیپ از آن دست اتومبیلهایی بود که برای خودش یک فرهنگ و یک دنیا شد؛ اتفاقی که برای کمتر خودرویی میافتاد. این اتومبیل ایده اولیهاش را مدیون نظامیان جنگ جهانی اول بود که میخواستند خودرویی داشته باشند تا جای موتورسیکلت و انسان را در مسافتهای طولانی و همچنین، در طی کردن مسیرهای صعبالعبور بگیرد. اینگونه بود که در میانه جنگ جهانی دوم، آمریکاییها جیپ را تولید کردند. جالب اینکه طراحی آن نیز دو روز بیشتر زمان نبرد و همین جیپهایی که میبینید، البته با شکلی قدیمیتر، به تولید رسیدند. بعضیها هم عقیده دارند که همین جیپها بودند که باعث پیروزی متفقین در جنگ جهانی شدند؛ هرچند که نمیشود با قطعیت به آن استناد کرد. مشخص هم نیست چرا اسمش را جیپ گذاشتند. اولین بار شرکت «آمریکن بنتام» بود که طراحی این خودرو را بر عهده گرفت؛ البته تولید انبوه آن را شرکت «ویلیس اورلند» عهدهدار شد؛ چرا که در توان شرکت بنتام شک و شبهه وجود داشت.
بعد از پایان جنگ جهانی نسخههای غیرنظامی این خودرو هم راهی بازار شد و تا چند دهه سوگلی خودروهای ویلیس بود. ویلیس البته بعدها مدل رنگلر را جایگزین مدل غیرنظامی جیپها کرد که هنوز هم در حال تولید است.
شرکت ویلیس شروع به تولید مجموعهای از جیپها کرد تا عملاً این خودرو به یک سنت و مجموعه مستقل تبدیل شود. مدلهایی مثل واگن استیشن، وانت پیکاپ، کانورتیبل جیپستر و … . ویلیس بعدها جذب «شرکت کایزر» شد و باز هم بعدتر، نام این شرکت به «کایزر-جیپ» تغییر پیدا کرد. تولید جیپ واگونیر برای همین دوره بود که اتفاق افتاد؛ اتومبیلی که آن را از اولین مدلهای اسیووی مدرن در تاریخ خودروسازی میدانند.
در سال ۱۹۶۹ این شرکت به «ایامسی» فروخته شد. اما وضع مالی این شرکت به هم خورد و بعد از همکاری با رنو، به آغوش کرایسلر افتاد. نکتهای که باید بدانید این است که آنها صرفاً به خاطر اتومبیل جیپ این کمپانی را خریدند و علاقه چندانی به باقی محصولاتش نداشتند. بعدها هم که کرایسلر با «دایلمر آگ» ادغام شد و بعدتر، در حالی که در آستانه ورشکستگی بود، فیات آن را خرید.
حضور جیپ در ایران هم تاریخچهای طولانی دارد. جیپ از دهه بیست وارد کشور شد و تا دهه پنجاه حضور پررنگی در ایران داشت. حالا هم که نسخههای کلاسیک آن وجود دارد و چشم و چراغ کلاسیکبازان است.
بیش از 75 سال است که کمپانی جیپ برخی از نمادینترین و به یاد ماندنیترین خودروها را تولید میکند و خود را به عنوان یکی از شناخته شدهترین برندهای خودروسازی در جهان معرفی میکند. با یک وسیله نقلیه نظامی ساخته شده توسط شرکت WillysOverlan، جیپ سهم قابل توجهی در پیروزی نهایی در جنگ جهانی دوم داشت و استانداردهایی را برای وسایل نقلیه آفرود با سیستم چهار چرخ محرک و استحکام و دوام بالا تعیین کرد.
طراحی خودروهای جیپ آنقدر اساسی است که با وجود تغییرات مکرر در مالکیت شرکت، در طول سالها زنده مانده و برندی با هویت متمایز ایجاد کرده است. گروه استلانتیس که از ادغام فیات کرایسلر و گروه PSA در سال 2021 تشکیل شد، اکنون مالکیت برند جیپ را بر عهده دارد. در حال حاضر محصولات این شرکت در شش کشور تولید میشوند و در بیش از 140 کشور جهان به فروش میرسند.
جیپ ویلیس ام بی
امروزه این خودروساز مطرح شاسی بلندهایی تولید میکند که فضای کافی برای سفرهای ماجراجویانه یا فقط سواری راحت در خیابانهای شهر و همچنین رانندگیهای آفرود و خارج از جاده را فراهم میکنند و راننده و مسافران را به مکانهایی میبرند که وسایل نقلیه رقیب توانایی حرکت در آنجا را ندارند.
در این مطلب قصد داریم ۱۲ مدل از نوآورانهترین، همه کارهترین و بهترین خودروهای جیپ در تمام دوران را معرفی کنیم. این خودروها در طراحی و ویژگیهای دیگر پیشرو بودهاند، توانستهاند به فروش خوبی دست پیدا کنند و سهم معناداری در بازار اس یو ویهای مدرن دارند.
بهترین خودروهای جیپ
خودرو Willys MB که در طول جنگ جهانی دوم یعنی از سالهای 1941 تا 1945 میلادی تولید شد را میتوان پدربزرگ تمام وسایل نقلیه آفرود امروزی به شمار آورد. این خودرو آغازگر روند تولید یک سری طولانی و بسیار موفق از خودروهای جیپ و خودروهای SUV بوده است. در جولای 1941، وزارت جنگ ایالات متحده آمریکا قراردادی را با کمپانی Willys-Overland برای ساختن 16 هزار دستگاه وسیله نقلیه ویژه امضا کرد.
مشخصات این خودروی مخصوص ارتش آمریکا شامل سیستم چهار چرخ محرک، ظرفیت حمل سه خدمه، فاصله بین دو محور نزدیک به ۱.۹۰۵ متر، شیشه جلوی تاشو، پیشرانه با گشتاور ۱۱۵ نیوتنمتر و وزن خالص بیش از ۹۵۰ کیلوگرم میشود. خودرو ویلیس ام بی با یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱۳۴.۲ اینچ مکعبی با قدرت ۶۰ اسب بخار در ۳۶۰۰ دور در دقیقه عرضه شد.
این وسیله نقلیه برای سختترین شرایط نظامی و تردد در مسیرهای آفرود طراحی شده بود. بدنه خودرو کاملا باز بود و هیچ دری نداشت که به راننده و سرنشینان اجازه میداد در شرایط سخت به سرعت از خودرو خارج شوند. Willys MB به رنگ سبز تیره درآمده بود و این رنگ مخصوص در زیر نور خورشید نمیدرخشید تا از دید دشمن مخفی بماند. شیشه جلو به صورت صاف روی کاپوت تا میشد و اجازه هدفگیری و شلیک اسلحه به سمت جلو را میداد.
برفپاککنهای دستی در هر دو طرف شیشه جلو نصب شد و چرخهای جنگی سنگین نیز تعمیر میدانی را تسهیل میکردند و باعث میشدند وسیله نقلیه برای مسافت قابل توجهی روی لاستیکهای خالی شده نیز حرکت کند.
بهترین خودروهای جیپ
در حالی که شرکت Willys-Overland به عنوان اولین سازنده خودروهای جنگی در کلاس جیپ، در حال تولید انبوه Willys MB چهار چرخ محرک برای ارتش در طول جنگ جهانی دوم بود، این شرکت برنامهریزی برای تولید خودروهای آفرود به منظور استفاده عمومی را نیز آغاز کرد. پس از آزمایش دو نمونه اولیه، CJ-1 (جیپ غیر نظامی) و CJ-2، این شرکت بازاریابی CJ-2A را برای صنعت کشاورزی، دامداری و سایر کاربردهای صنعتی آغاز کرد و تولید این خودرو در سال 1945 میلادی آغاز شد.
خودرو CJ-2A دی ان ای مشترکی با جد نظامی خود یعنی Willys MB داشت و از بدنه باز و بدون در و همان در عقب و چرخ یدکی نصب شده در کنار خودرو بهره میبرد. اولین دسته از مدلهای CJ-2A که به آن جیپ جهانی گفته میشد، از همان قوای فنی Willys MB استفاده میکرد. پیشرانه L-134 Go-Devil با حجم 134.2 اینچ مکعب، طراحی Lشکل با سوپاپهای موازی با سیلندرها، قدرت 60 اسب بخار در 4000 دور در دقیقه و گشتاور 142 نیوتنمتر در 2000 دور در دقیقه در این خودرو به کار رفته بوده و گیربکس 3 سرعته T-90 نیز جایگزین T-84 در خودرو MB شد.
با این حال خودرو CJ-2A به راحتی با چراغهای جلوی بزرگ و همسطح و جلوپنجره هفت شیار که جایگزین جلوپنجره 9 شیار در MB شده بود، نسبت به ویلیس ام بی متمایز شد. شرکت Willys-Overland آپشنهای مختلفی را برای این خودرو ارائه کرد که از جمله آنها میتوان به صندلی سرنشین جلو، صندلی عقب، رویه برزنتی و بخاری برای کابین اشاره کرد. پاور تیک آف جلو و عقب،بالابر هیدرولیک عقب، برفروب، ژنراتور، فنرهای سنگین، پلههای جانبی و محافظ میل محرک از دیگر ویژگیهایی بود که این خودرو داشت.
در طول دوره تولید پنج ساله CJ-2A، شرکت Willys-Overland تعداد 214 هزار و 760 دستگاه از آن را تولید کرد که بیشتر آنها برای مقاصد غیر نظامی و برخی هم برای اهداف نظامی در سراسر جهان فروخته شده بود.
در سال 1955 میلادی، شرکت خودروسازی کایزر موتورز خودرو CJ-5 را معرفی کرد که جیپ ارتشی Willys MD را به یک خودروی قدرتمندتر، بادوامتر و راحتتر تبدیل کرده بود. مدلهای CJ مجموعهای از خودروهای آفرود کوچک با بدنهی باز هستند که به تعریف برند جیپ کمک کردند و جزو کلاسیکترین و نمادینترین خودروهای این سبک در نزد مشتریان تبدیل شدند.
مدلهای CJ-5 بیش از 30 سال تولید شدند و یکی از طولانیترین دورههای تولید را در تاریخ مدلهای جیپ به نام خود ثبت کردند. این مدل از تغییرات متعدد در مالکیت شرکت از جمله کرایسلر، AMC، کایزر، FCA، دایملر کرایسلر و Willys جان سالم به در برد.
علاوه بر این، جیپ تغییرات زیادی را در CJ-5 انجام داد و این مدل را از یک خودروی نظامی کم قدرت پس از جنگ جهانی دوم به یکی از اولین جیپها با پیشرانه V8 تبدیل کرد. موتورهای متعددی در طول عمر سی جی 5 به کار رفتند که از جمله آنها باید به پیشرانه 4 سیلندر Hurricane و پیشرانه V6 بیوک با قدرت 155 اسب بخار و حجم 3.7 لیتر اشاره کنیم.
مهمترین تغییر در CJ-5 در سال 1972 رخ داد که شرکت آمریکایی AMC که در سال 1970 مالکیت کایزر را تصاحب کرده بود، موتور GM را بازنشسته و آن را با موتور خود جایگزین کرد که شامل یک پیشرانه 4.2 لیتری و همچنین یک پشرانه 5 لیتری V8 میشد.
این تغییر، شکل بدنه CJ-5 را نیز تحت تاثیر قرار داد و جیپ کاپوت و گلگیرها را 127 میلیمتر و فاصله بین دو محور را 75 میلیمتر کشیدهتر کرد تا جایی برای موتور ارتقا یافته باز کند. CJ-5 به دلیل عمر طولانی و قابلیتهای آفرودی عالی برای خریدارانی که به دنبال یک سواری راحت بودند، توانست به یکی از بهترین خودروهای جیپ در تمام دوران تبدیل شود.
جیپ پیکاپ
برند جیپ به خاطر خودروهای کلاسیک و مدلهای آفرود و شاسی بلندش شناخته شده است و شاید کمتر کسی آن را برای پیکاپ وانتهایش بشناسد. با این حال، سری J باعث شد این پیکاپهای جیپ به وسایل نقلیهای تبدیل شوند که فراتر از یک خودروی مخصوص حمل بار معمولی بودند. امروزه خریدارانی که به دنبال وسایل نقلیه آفرود قدیمی هستند، همچنان علاقه زیادی به خودروهای این سری دارند.
جیپ در دهه 70 میلادی، این کامیونهای کوچک خود را با موتورهای شش سیلندر مستقیم، یک موتور V8 اختیاری 5.4 لیتری با قدرت 250 اسب بخار و یک موتور بیوک 5.7 لیتری V8 با قدرت 230 اسب بخار عرضه کرد. این شرکت همچنین در سالهای 1971-1972 یک پیشرانه سفارشی 5 لیتری V8 با قدرت 210 اسب بخار را در اختیار مشتریان قرار داد و نمونه 6 سیلندر را با یک موتور 6 سیلندر خطی 4.2 لیتری با قدرت 112 اسب بخار جایگزین کرد.
خریداران تا پایان تولید این سری در سال 1988 از بین چندین موتور V8 دیگر نیز حق انتخاب داشتند. موتور 5.9 لیتری AMC با قدرت 195 اسب بخار و گشتاور 399 نیوتنمتر و موتور V8 عظیم 6.6 لیتری با قدرت 225 اسب بخار و گشتاور 433 نیوتنمتر از جمله این پیشرانهها بودند.
جیپ اسکرامبلر
وانتهای کوچک و سبکوزن ژاپنی در اوایل دهه 80 میلادی در بین مردم آمریکا محبوبیت زیادی پیدا کردند. یک پیکاپ با یک تخت کوچک و مصرف سوخت مقرونبهصرفه برای خریدارانی که به دنبال رانندگی روزانه با قابلیت حمل بار متوسط بودند، جذابیت بسیاری داشت. در حالی که تویوتا و داتسون بیشتر وسایل نقلیه اینچنینی را تولید و عرضه میکردند، خودروسازان آمریکایی هم مینی پیکاپهایی مثل دوج D-50، شورولت LUV و فورد Courier را روانه بازار کردند.
در سال 1981، جیپ با عرضه خودرو CJ-8 Scrambler وارد این بازار شد. این خودرو ترکیبی از شاسی بلند CJ-7 و کامیونی بود که خیلی از علاقهمندان آن را رانگلر 4 در 4 سابق میدانند. جیپ سی جی 8 اسکرامبلر فاصله محوری بلندتر (25.4 سانتیمتر) و طول کلی (60 سانتیمتر) بیشتری نسبت به CJ-7 داشت. پیشرانه 4 سیلندر 151 اینچ مکعبی به صورت استاندارد برای این پیکاپ ارائه میشد، اما بیشتر خریداران پیشرانه 6 سیلندر خطی 258 اینچ مکعبی را انتخاب میکردند که به گیربکس 4 یا 5 سرعته دستی متصل شده بود.
جیپ همچنین تمام اسکرامبلرها را به صورت استاندارد با سیستم چهار چرخ محرک عرضه کرد که دارای جعبه انتقال دانا 300 و قفل دیفرانسیل بود. CJ-8 با طول و فاصله محوری بیشتر در سه تریم مختلف عرضه شد و دوام فوقالعاده و ویژگیهای جذاب مدل اسکرامبلر در اوایل دهه 80 میلادی باعث شد این خودرو به یک وسیله نقلیه آفرود عالی و قابل اعتماد تبدیل شود.
با این حال فروش این پیکاپ آفرودی ناامیدکننده بود. مجموع تولید CJ-8 Scrambler بین سالهای 1981 تا 1985 از 28 هزار دستگاه هم کمتر بود. امروزه نمونههایی از این خودرو که در شرایط خوبی قرار دارند با قیمت حدود 8 هزار دلار به فروش میرسند.
جیپ رانگر
شد. قابل توجهترین ویژگی این خودرو، چراغهای جلوی مربعی بحثبرانگیز آن بود. در حالی که AMC خودرو XJ جیپ رانگر را با قابلیتهای آفرود سنتی میساخت، جیپ ویژگیهایی را به کار برد که برای رضایت رانندههای معمولی در رانندگیهای روزمره طراحی شده بودند. جیپ راحتی کابین را افزایش داد و فاصله کف خودرو از سطح زمین را کمتر کرد تا ورود و خروج آسانتر شود. تا سال 1988 میلادی، این شرکت قفلهایی را به نیمدرهای فولادی خودرو اضافه کرد و درزگیرهای بهبود یافته را برای رویههای سقف نرم آن نصب کرد.
جیپ Wrangler YJ به سیستم تعلیق فنر جدیدی مجهز شده بود که با فنرهای پهنتر و میلههای نوسانی به بهبود هندلینگ خودرو کمک میکرد. یک قاب ورق فلز گالوانیزه مقاوم در برابر خوردگی و زنگ زدگی در خودرو وجود داشت و جعبه انتقال آرامتر نیز باعث کاهش تولید صدا میشد. مدل اولیه XJ تا سال 1991 تولید میشد و دارای موتور 2.5 لیتری با قدرت 112 اسب بخار و گشتاور 284 نیوتنمتر بود و مدل بعدی YJ بود که با موتور 6 سیلندر 4 لیتری قدرتمند با قدرت 180 اسب بخار و گشتاور 298 نیوتنمتر عرضه میشد.
جیپ موتور 4 سیلندر را با یک گیربکس 4 سرعته دستی جفت کرد تا این که در سال 1994 میلادی، گیربکس اتوماتیک TF 904 ارائه شد. این شرکت موتورهای شش سیلندر با گیربکس اتوماتیک TF 999 یا 5 سرعته دستی BA-10/5 را از سال 1987 تا 1990 و گیربکس AX-15 پنج سرعته دستی را از سال 1991 به بعد عرضه کرد.
جیپ گرند چروکی
با وجود شهرت زیاد خودروهای جیپ به خاطر قابلیتهای آفرودی عالی آنها که ریشه در تجهیزات نظامی دارند، خودرو گرند چروکی به وجه تمایز این برند با سایر اس یو ویهای این کلاس مثل تویوتا راو 4 و فورد اکسپلورر تبدیل شده است. Grand Cherokee همواره یکی از قویترین و قابل اعتمادترین خودروهای موجود در بازار به شمار میرود.
جیپ گرند چروکی در طول پنج سال تولید، در چندین زمینه جزو اولینها بود و به طور مداوم بهتر از رقبا عمل میکرد. جیپ برای مدل سال 1993 اولین کیسه هوای جانبی راننده را برای یک خودرو SUV ارائه کرد. ترمزهای ضد قفل چهار چرخ به صورت استاندارد و کارآمدترین سیستم تهویه مطبوع در این کلاس از دیگر ویژگیهای برتر این خودرو محسوب میشد. گرند چروکی همچنین از ساختار یکپارچهای استفاده میکرد که محکمتر و سبکتر از مونتاژ بدنه روی قاب بود که در اکثر رقبا مورد استفاده قرار میگرفت. نتیجهی این تغییر، سواری بهتر، هندلینگ بهتر و صدای کمتر در داخل و خارج از جادهها بود.
جیپ Grand Cherokee به طور استاندارد با پیشرانه 4 لیتری 6 سیلندر با قدرت 190 اسب بخار و گشتاور 318 نیوتنمتر به همراه گیربکس 5 سرعته دستی یا 4 سرعته اتوماتیک عرضه میشد. جیپ در سال 1993 مدل برتر Grand Wagoneer را با موتور 5.2 لیتری V8 روانه بازار کرد که قدرت 220 اسب بخار و گشتاور 386 نیوتنمتر را در اختیار قرار میداد. علاوه بر مدلهای دو چرخ محرک، جیپ سه سیستم 4WD یا چهار چرخ محرک را نیز ارائه کرد که شامل Command-Trac پاره وقت، Selec-Trac تمام وقت با قابلیت تعویض بین 2WD و 4WD و Quadra-Trac به عنوان یک سیستم 4WD همیشه فعال میشدند.
بدون دیدگاه