زمان مطالعه: 11 دقیقه
5
(2)

خودرو تویوتا

آمار تولیدات این کمپانی شگفت آور و دیوانه کننده است. این برند اولین کمپانی بود که از سال ۲۰۱۲، هر سال به طور متوسط بیش از ۱۰ میلیون دستگاه ماشین تولید می‌کند. این آمار برای یک برند آسیایی آن هم در بازاری که توسط خودروهای اروپایی قبضه شده است، بسیار افتخار آمیز محسوب می‌شود. موفقیت‌ها و افتخارات این برند نسبتا قدیمی به همین جا ختم نمی‌شود. کمپانی تویوتا در دنیای خودروهای هیبرید و الکتریکی از همه رقبا جلوتر و پیشتاز این بازار رو به رونق است. این کمپانی رهبر بازار خودروهای هیدروژن سوخت-سلولی نیز محسوب می‌شود. در ژانویه سال میلادی جاری بود که این برند در کنار برند لاکچری لکسوس (Lexus) توانست رکورد فروش ۱۵ میلیون دستگاه خودروی هیبریدی را بشکند.

تویوتا پریوس (Prius)، قوی‌ترین و موفق‌ترین مدل برند Toyota از خانواده خودروهای هیبرید است و تاکنون بیش از ۶ میلیون دستگاه در بازار جهانی فروش داشته است. در حال حاضر این شرکت تحت پنج برند هینو (Hino)، لکسوس، رنز (Ranz)، تویوتا و دایهاتسو (Daihatsu) به تولیدات خود ادامه می‌دهد. این برند در برخی از کمپانی‌های خودروسازی دیگر نیز سهام قابل توجهی دارد.

تویوتا چه بود و چه شد؟

کیچیرو تویودا، شخصی بود که در سال ۱۹۳۷، تاسیس این برند محبوب را کلید زد. در واقع تویودا بخشی از کسب و کار پدرش را که در ابتدا «صنایع تویوتا» نام داشت و مانند سوزوکی در زمینه بافندگی فعالیت می‌کرد را به یک خودروسازی تبدیل کرد. جالب است بدانید که اولین محصول این برند در واقع در سال ۱۹۳۴ و سه سال پیش از حیات برند تویوتای فعلی تولید شد. این محصول، موتور تیپ A نام داشت. از این رو اولین ماشین‌هایی که در این کسب و کار کوچک تولید شدند یک خودروی سواری به نام A1 و یک کامیون به نام G1 بود. پس از گذشت یک سال، تولید مدل AA به پایان رسید و به عنوان خودرویی که از فورد (Ford) یا ماشین‌های جنرال موتور (General Motors) ارزان‌تر بود، به بازار ارائه شد. در سال 1937، این کمپانی نوپا به عنوان یک برند مستقل از کسب و کار اولیه پدری، شروع به فعالیت کرد. دولت ژاپن با ممنوع کردن واردات خودرو از کمپانی‌هایی مثل فورد و جنرال موتور، از برند تویوتا حمایت کرد. مدل‌های اولیه  تویوتا، تا حد زیادی به داج پاور واگن (Dodge Power Wagon) و شورولت (Chevrolet) شباهت دارند. گرچه در حال حاضر این برند به به عنوان یک شرکت خودروسازی قدر شناخته می‌شود، اما هنوز در زمینه پارچه و ساخت ماشین‌های بافندگی اتوماتیک نیز فعالیت دارد.

در دوران جنگ جهانی دوم، این کمپانی مانند هر کشور دیگری به کشور و ارتش خود وفادار بود و تمامی منابع خود را صرف ساخت کامیون برای ارتش امپراطوری ژاپن کرد. به دلیل کمبود منابع، این کامیون‌ها تا حد امکان بسیار ساده طراحی و تولید میشدند. به طور مثال، این کامیون‌ها تنها یک چراغ جلو داشتند، آن هم دقیقا در نقطه مرکزی؛ درست مدت کوتاهی پس از پایان جنگ، کارخانه تویوتا توسط متحدین بمب باران شد.

پس از پایان جنگ، این کشور از لحاظ اقتصادی وارد دوران بسیار دشواری شد. تویوتا به تولید تایپوپت SA (Typopet SA) فعالیت خود را مجددا از سر گرفت. این محصول متعلق به سال ۱۹۴۷ است که پس از گذشت دو سال، این کمپانی آسیب دیده تا مرکز ورشکستگی رسید، اما توانست به وام گرفتن از بانک دوباره روی پای خود بایستد. پس از گذشت چند سال و افت و خیزهای مجدد، این شرکت توانست با  گرفتن سفارش  از ایالت متحده آمریکا که به ۵ هزار کامیون برای جنگ کره نیاز داشت، دوباره قدرت خود را باز یابد.

شروع موفقیت‌های روزافزون این کمپانی از دهه ۸۰ میلادی بود که اولین جایزه کنترل کیفیتی خود را دریافت کرد و بعد از آن در بسیاری از نمایشگاه‌های خودرویی حضور داشت. از دهه ۹۰ میلادی، تویوتا دستی به سر و روی خط تولید خود کشید و با اضافه کردن مدل‌های لوکس و ماشین‌های بزرگ‌تر، مثل پیک‌آپ‌های بزرگ و شاسی بلندهای جذاب، تنوع زیادی در محصولات خود به وجود آورد. تیم تویوتا در اروپا عملکرد بسیار مناسبی داشت و با راه اندازی تشکیلات جدید، در این بازار این قاره ماندگار شد. در سال ۲۰۱۸، این شرکت اعلام کرد که قصد دارد مبلغی معادل ۵۰۰ میلیون دلار در زمینه خودران‌های کمپانی اوبر، سرمایه گذاری کند.

می‌خوام بخونم  لوگو بنز

چهار مدل برگزیده از برند تویوتا

تقریبا هر کسی برای این پیک‌آپ لقب مخصوص به خودش را دارد. چیزی که هم بر سر آن توافق دارند این است که استوت، قلب و روح تویوتا است. این مدل اولین پیک‌آپی از تویوتا بود که در بازار آمریکا به فروش رسید.

تویوتا لند کروزر ۱۹۶۰

تویوتا لندکروز FJ به عنوان هیولا شناخته می‌شود و بار دیگر مدل‌ها را نیز به دوش می‌کشد. این مدل سرسخت، از مدل قبلی کروزر بزرگ‌تر بود. این مدل به مدت ۲۰ سال در بازار حضور داشت.

تویوتا جی تی

این مدل زیبا و ظریف که یک موتور شش سیلندری داشت، در فیلم جیمز باند ایفای نقش کرد. این محصول نماد یک خودروی کلاسیک ژاپنی واقعی است و به عقیده برخی، بهترین محصول تاریخ این کمپانی محسوب می‌شود.

تویوتا کرونا ۱۹۶۵

تا زمان فرا رسیدن این مدل، تویوتا نقش پررنگی در بازار آمریکا نداشت، اما مدل تویوتا کرونا قاعده بازی را تغییر داد و این مدل را به یک وسیله نقلیه قابل اعتماد برای خانواده‌ها تبدیل کرد.

با تولید 7.8 میلیون دستگاه خودرو در سال، تویوتا امروزه بزرگترین سازنده وسیله نقلیه در سراسر جهان به شمار می رود. این برند ژاپنی پیشگام در فناوری خودرو های هیبریدی، بیش از هر چیز به کیفیت و نوآوری محصولاتش می بالد؛ محصولاتی که از ماشین های کوچک و کم مصرف تا خودرو های اسپرت و مسابقه ای به روز و مدرن و لیموزین های شرکتی را در بر می گیرد.

کیچیرو تویودا، پس از فارغ التحصیلی از رشته مهندسی مکانیک دانشگاه امپریال توکیو، تصمیم گرفت تا در کارخانه ماشین آلات نساجی پدرش ساکیچی، خودرو بسازد. با این هدف و برای آشنایی بیشتر با صنعت خودرو، او به اروپا و آمریکا رفت و از چندین کارخانه خودروسازی دیدن کرد. پس از آنکه در 1929 امتیاز یکی از دستگاه های نساجی پدرش را به شرکتی انگلیسی فروخت، اجازه یافت با پول قرارداد جدید، بخش خودروسازی شرکت را راه بیاندازد. سال 1930، کیچیرو یک موتور دو سیلندر ساخت و سپس خودروی کوچکی برای آن طراحی نمود، اما موفق نبود. در نتیجه دوباره از صفر شروع کرد و این بار به سراغ ساخت ماشینی متعارف تر مشابه خودرو های آمریکایی رفت که شاسی برگرفته از شورلت و بدنه ای مشابه کرایسلر داشت و به یک موتور شش سیلندر خطی، سوپاپ رو با ظرفیت 3389 سی سی مجهز بود. این خودرو با نام تویودا مدل ای ای در 1936 به خط تولید رسید. یک سال بعد، شرکت خودروسازی تویوتا با مسئولیت محدود، تاسیس شد. کلمه تویودا به تویوتا تغییر یافت، چرا که تلفظ آن در زبان انگلیسی راحت تر بود و البته شکل آن به صورت کانجی با هشت حرکت نوشته می شد، که در فرهنگ ژاپنی عددی خوش یمن به شمار می رود.

در آن زمان، تمام ماشین هایی که در ژاپن به فروش میرفت، از آمریکا وارد می شد؛ اما دولت ژاپن در صدد تغییر این شرایط بود، چرا که در تراز پرداختی اش با کمبود بودجه مواجه شده بود. در نتیجه، کارخانه های فورد و جنرال موتورز در ژاپن تعطیل و عوارض گمرکی سختگیرانه ای بر واردات خودرو تحمیل شد. تویوتا از موقعیت جدید نهایت استفاده را برد و تولید ماهانه ی ماشین، کامیون و اتوبوس خود را تا پایان دهه 1930 از 100 به 1500 تا 2000 دستگاه افزایش داد. علاوه بر این، برای آنکه بتواند بخش بیشتری از فرآیند تولید را در دست بگیرد، دو شرکت جدید صنایع فولادی تویودا برای تامین فولاد مورد نیاز خود و صنایع ماشینی تویودا را برای تولید ابزارآلات و قطعات خودرو تاسیس کرد.

در دوران جنگ جهانی دوم، تویوتا به ساخت کامیون برای ارتش ژاپن روی آورد و پس از جنگ نیز، در حالیکه با محدودیت های شدید مالی از سوی نیروهای اشغالگر متفقین مواجه شده بود، تولید وسایل نقلیه غیرنظامی را به کندی آغاز کرد. یکی از اولین خودرو های تویوتا یک 4*4 بود که در 1951 به عنوان پایه ای برای لندکروز مورد استفاده قرار گرفت- مدلی که تا پایان سال 2008 بیش از 6 میلیون دستگاه از آن در سراسر جهان به فروش رفت.

تاریخ تاسیس تویوتا به سال 1926 باز می گردد اما نه به عنوان یک شرکت خودروسازی، بلکه با عنوان یک کارخانه ی اتوماتیک ریسندگی. ساکیشی تویودا، متولد سال 1867 می باشد، توانست در سال 1894 یک سال پیش از تولد پسرش، یک ماشین بافندگی صنعتی اختراع کرد. ساکیشی تویوتا که همچون پدرش از همان دوران نوجوانی به فروش فرش علاقه داشت، سر انجام در سال 1924 نوع تمام اتوماتیک آن را ساخت و پس از دوسال، کارخانه اتوماتیک ریسندگی تویوتا، تحت نام صنایع تویودا را تاسیس نمود. ساکیشی تویودا علاوه بر کارهای مهندسی، بسیاری از دستگاه های پتارچه بافی و نساجی آن دوران ژاپن را اختراع نمود و به همین دلیل است که اون را پدر انقلاب صنعتی ژاپن می شناسند.

می‌خوام بخونم  ماشین فرانسوی بوگاتی

کیشیرو تویوتا و جرقه ی خودروسازی تویوتا

کیشیرو تویودا متولد 1895 فرزند نابغه ی ساکیشی تویوتا در سال 1929 در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه توکیو فارغ التحصیل شده بود، در کارخانه پدر مشغول به کار شد. در همان سال وافقتنامه ای با شرکت برادران پلات از انگلستان در ماشین آلات صنعتی ریسندگی و بافندگی به امضا رسید و بر اساس توافقنامه حق تولید و فروش دستگاه های اتوماتیک بافندگی به کشورهایی غیر از ژاپن نیز (مثل چین و آمریکا) در قبال 100 هزار پوند داده می شد، که در پی آن، کیشیرو رهسپار ایالات متحده آمریکا شد. در زمان انجام مذاکرات با برادران پلات، وی مجذوب اتومبیل ها در غرب شد. در این سفر بود که او تصمیم خود را برای ورود به صنعت خودروسازی گرفت. اما همه توجه او صرف ساخت موتور اتومبیل بودو به دنبال همین در سال 1930 کیشیرو تحقیق بر روی موتورهای گازوئیلی را آغاز کرد.

اولین خودروی رسمی تویوتا

کیشیرو در مورد برنامه آینده خود با رئیس شرکت، ریسابورو مشورت کرد. ریسابورو در ابتدا بسیار محتاط بود و فریادهای اعتراض از داخل و خارج کمپانی بلند شد، اما کیشیرو بر تصمیم خود پافشاری می کرد و عقیده داشت این تجارت برای کمپانی سودمند خواهد بود و از همه مهم تر دولت نیز آشکارا برای سیاستگذاری پیشبرد صنایع اتومبیل در تلاش بود. طولی نکشید که ریسابورو موافقت کرد و کیشیرو دپارتمان اتومبیل را در سال 1933 در قسمت کوچکی از کارخانه ریسندگی پدر، راه اندازی کرد و در گوشه ای از کارخانه پدر خود، خط تولید موتور گازوئیلی راه انداخت. هدف او از احداث این کارخانه تولید اتومبیل های مناسب با شرایط ژاپن بعلاوه ی داشتن نکات مثبت اتومبیل های خارجی بود.

سرانجام در سال 1935 کیشیرو به آرزوی دیرینه اش دست یافت و توانست اولین خودروی رسمی خود، مدل تویوتا ای وان را به مرحله بهره برداری برساند. در آن زمان تویوتا ای وان طرحی کپی شده از روی خودروهای آمریکایی بود و تویوتا دارای جایگاهی نه چندان جالب نزد مردم جهان و صنعتگران بود. اما کیشیرو یک قلب پر اراده و یک ذهن پر از ایده داشت و با راس کار قرار دادن شعارهایی مانند “مشتری حرف اول را می زند، سپس نوبت فروشنده است و در آخر سازنده قرار دارد”، “راه کسب تجربه مواجهه با چالش هاست”، “خودت، با تلاش خود از حرمت خود دفاع کن”، “ما دستاوردهای بزرگ را با زحمات خود به دست آورده ایم و کیفیت در حین فرآیند ساخته می شود” توانستند صفت کپی کار و تولید کننده خودروهای ضعیف و بی کیفیت کنار بزنند و به یکی از باکیفیت ترین سازندگان خودرو جهان و رتبه اول خودروسازی جهان تبدیل شوند.

تاسیس شرکت خودروازی تویوتا

کیشیرو تویودا آنقدر پر تلاش و نابغه بود که توانست کارخانه ای مستقل از کارخانه ی پدرش تاسیس نماید و بدین ترتیب در سال 1935 اولین کارخانه خودروسازی تویوتا آغاز به کار کرد. این شرکت ابتدا با لوگوی کارخانه ریسندگی یعنی تویودا کار می کرد.اما پس از گذشت مدتی، کیشیرو لوگوی اختصاصی تویوتا را به عنوان برند تویوتا اصلی خود انتخاب کرد و ظرف مدت دوسال پس از آن جریانات، کمپانی تویوتا موتورز را به عنوان یکی از بزرگترین کارخانه های تولید خودرو در ژاپن تاسیس نمود. کیشیرو که از این اتفاقات بسیار خوشحال بود، در اولین اقدامات، اصول مدیریتی نوین و سبک خاص خود را در اداره ی کارخانه و مدیریت آن پیش گرفت و از آنجایی که فردی محقق و علاقه مند به انجام پژوهش هایی در زمینه خودرو بود، موسسه تحقیقاتی تویوتا را افتتحاح نمود.

تویوتا موتورز و جنگ جهانی دوم

با توجه به درگیری ژاپن در جنگ جهانی دوم، تویوتا موتورز نیز به صورت کامل در اختیار و خدمت جنگ بود و اولین محصول تجاری آن یعنی کامیون جی وان 1.5 تنی به تنها تولیدش در آن سال ها و تامین کامیون های ارتش تبدیل شده بود. پس از پایان جنگ جهانی نیز، تویوتا موتور تا چندین سال اجازه ی فعالیت و تولید خودرو نداشت. تویوتا طی سال های جنگ ضرر زیادی متحمل شده و بود و چندین سال از پیشرفت و تکنولوژی عقب افتاده بود، در سال 1951 سیستم پیشنهاد ایده های خلاق را بنیانگذاری کرد. کیشیرو 20 سال بعد از این اتفاق، در اواخر 70 سالگی و در سال 1973 مرکز طراحی و مرکز آموزش تویوتا را تاسیس نمود.

ایجی تویوتا و تحول در این کارخانه

کیشیرو پس از ثبت اختراع ها و ابداعات فراوان در زندگی خود، ادیسون ژاپن نام گرفت، در آخرین سال های عمرش، پس از آنکه تویوتا ضررهای زیادی را متحمل می شد، از موفقیت این کمپانی ناامید شد و از پست خود یعنی مدیرعاملی استعفا داد. از فوت کیشیرو 5 سال بیشتر نمی گذشت که برادرزاده ی او ایجی تویودا، متولد سال 1913 به سمت مدیر عالی رتبه ی شرکت دست پیدا کرد. از مهمترین کارهای ایجی، نجات تویوتا از بحران و گذاشتن پایه های مستحکم پیشرفت تویوتا بود. پایه هایی که تا به امروز استوار مانده اند. ایجی در اوایل دهه ی 50 دائما به آمریکا سفر می کرد. در آن دوره، کمپانی فورد، تمام جهان را در دستان خود گرفته بود و بزرگترین کمپانی خودرو سازی محسوب می شد. ایجی در تمام سفرهایش، به بازدید از کارخانه فورد می رفت و با الگو برداری از خط تولید این کارخانه و سبک مدیریتی هنری فورد ، به ژاپن برمی گشت و آن ایده ها و الگو بردای هارا در تویوتا اجرایی می کرد. رویای ایجی در آن دوران این بود که آنقدر کمپانی تویوتا پیشرفت کند که روزی بتواند محصولات خودش را در آمریکا در کنار رقیب قدرتمندش فورد به فروش برساند.

می‌خوام بخونم  خودرو ایسوزو

اولین خروجی تویوتا پس از اجرای تفکرات ایجی، تویوتا کرون بود. اما این خودرو با توجه به قیمت و مصرف سوخت و استهلاک بالایش ، طرفدار چندانی در بازارهای اروپایی نداشت و بیشترین طرفداران آن شهروندان ژاپنی بودند. ایجی سرانجام پس از تلاش های فراوان و نشان دادن شایستگی هایش به مقام مدیرعاملی شرکت تویوتا دست پیدا کرد و اولین اقدام او در این پست، تولید تویوتا کرولا نسل 1 بود. این خودرو که بسیار خوش درخشیده بود، ایجی را به آرزویش رساند و به بازارهای آمریکا ورود پیدا کرد. سه سال بعد، تویوتا کرولا با تغییرات مثبت بسیاری راهی بازار های جهانی شد و نام تویوتا بیشتر از قبل بر سر زبان ها افتاد. پس از تمام این اتفاقات و احیای دوباره ی شرکت تویوتا، او به فکر تاسیس شرکتی زیر مجموعه ی تویوتا با هدف تولید خودروهایی لوکس تر و شکل و فرمی تازه تر افتاد. به دنبال همین ایده بود که در سال 1989 کمپانی ای به نام “لکسوس” به دست ایجی تاسیس شد و یکی از بزرگترین دلایل موفقیت کنونی کمپانی تویوتا رقم خورد و نام ایجی در تویوتا و صنعت خودروسازی دنیا، جاودان شد. برای کسب اطلاعات درباره ی قیمت و شرایط اجاره لکسوس RX350 می توانید روی لینک کلیک کنید.

پرفروش ترین ماشین های تویوتا

تویوتا کرول

تویوتا کرولا که تنها در نیمه ی اول سال 2021 توانسته است 330 هزار عدد در سراسر جهان فروش داشته باشد، همواره پرفروش ترین خودروی دنیا می باشد. این خودرو که از اولین روزهای تولیدش تا به امروز همیشه از محبوب ترین محصولات تویوتا محسوب می شده است. تویوتا کرولا که موتوری با حجم 2000 سی سی دارد، با قدرت 143 اسب بخار می توانید سرعت 0 تا 100 کیلومتر را در 10.5 ثانیه پر کند و مصرف سوخت ترکیبی آن تنها 7.7 لیتر می باشد.

تویوتا لندکروز

بسیاری از طرفداران کمپانی تویوتا، تویوتا لندکروز را گل سر سبد خودروهای تویوتا می دانند. این ماشین که دارای استحکام بدنه ی فوق العاده ای می باشد، با مجهز بودن به دو دیفرانسل، قابلیت مناسبی برای آفرود دارد. تویوتا لندکروز V6 با حجم موتور 3956 سی سی و قدرت 240 اسب بخار، پیشرانه ی قدرتمندی دارد و می تواند سرعت 0 تا 100 کیلومتر بر ساعت را در 9.2 ثانیه پر می کند. تویوتا لندکروز در باک خود 93 لیتر بنزین جای می دهد و مصرف سوخت ترکیبی آن 13.1 لیتر می باشد. طراحی داخلی بسیار زیبا، فضای داخلی بزرگ و امکانات ایمنی بالا تنها بخشی از ویژگی های فوق العاده ی این شاسی بلند محبوب می باشد. اگر به سوار شدن و تجربه ی رانندگی با تویوتا لندکروز علاقه دارید، می توانید از سایت کافه رنت نسبت به اجاره ی خودروهای تویوتا اقدام کنید و لذت رانندگی با یکی از لاکچری ترین شاسی بلندهای دنیا را تجربه کنید.

تویوتا پرادو

تویوتا پرادو پس از لندکروز، پرفروش ترین شاسی بلند تویوتا می باشد. این شاسی بلند پرطرفدار که ظاهری اسپرت دارد، دارای مشخصات فنی ای شبیه به تویوتا لندکروز می باشد. پرادو چهار در دارای موتور قدرتمندی با حجم 3956 سی سی می باشد. این موتور با قدرت 271 اسب بخار، می تواند سرعت 0 تا 100 را در 8.5 ثانیه پر کند. باک خودرو گنجایش 87 لیتر بنزین را دارد و مصرف سوخت درون شهری آن 14.7 و مصرف سوخت برون شهری آن تنها 8.6 لیتر می باشد. این خودرو با مجهز بودن به ترمزهای ABS و EBD ، داشتن 7 کیسه هوا، چهار دوربین و حداکثر سرعت 200 کیلومتر بر ساعت قابلیت های ایمنی بالایی دارد. سایت cafeerent دارای چند دستگاه خودرو پرادوی چهار در می باشد، اگر علاقه به سوار شدن در این ماشین و طی کردن مسیری را دارید، کافیست وارد بخش اجاره ی خودرو در سایت کافه رنت شده و درخواست خود جهت اجاره ی پرادو را ثبت کنید.

تویوتا کمری

تویوتا کمری در نیمه ی سال 2021 توانسته است به عدد 153 هزار عدد فروش دست پیدا کند و پیش بینی می شود که از پرفروش ترین های سال باشد. تویوتا کمری دارای موتوری با حجم 2362 سی سی می باشد. این موتور با قدرت 157 اسب بخار، می تواند سرعت 0 تا 100 را در 9 ثانیه پر کند. این خودروی لوکس از بروزترین سیستم های خودرو بهره مند است و حس راحتی را به سرنشینان و راننده ی خود القا می کند. این خودرو با باک 70 لیتری، مصرف ترکیبی 8.2 دارد و از خودروهای کم مصرف تویوتا محسوب می شود.

نویسنده.آریان جوانبخت

این مقاله براتون مفید بود؟

لطفا روی ستاره کلیک کنید و امتیاز بدید!

امتیاز این مقاله: 5 / 5. تعداد امتیازها: 2

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *