زمان مطالعه: 5 دقیقه
5
(1)

خودرو میتسوبیشی

میتسوبیشی در ابتدا به عنوان یک شرکت برای ساخت کشتی و توسط یاتارو ایواساکی در سال 1870، حدود 150 سال گذشته تاسیس شد و پس از گذشت سه سال، نام کمپانی به Mitsubishi Shokai تغییر یافت. شاید جالب باشد بدانید میتسو (Mitsu) به معنای “سه” است. به همین دلیل است که لوگوی این کمپانی سه شاخه دارد. بعدها، نام برند به سه الماس ترجمه شد و تا سال 1917، این کمپانی هیچ ماشین سواری تولید نکرده بود.

بنابراین در ابتدا، کسب و کار اصلی این کمپانی در زمینه ساخت کشتی بود. در واقع تمامی فعالیت‌های این شرکت به نحوی به کشتی مربوط می‌شد. به طور مثال برای تامین سوخت کشتی‌ها، این شرکت وارد کسب و کار معدن ذغال سنگ شد.

از طرفی دیگر زمینی مخصوص را برای ساخت کشتی از دولت خریداری کرد تا در آن کشتی‌ها را تعمیر کند. سپس وارد کسب و کار بیمه دریایی شد تا خسارات وارد به کشتی‌هایش به نحوی جبران شود. این گونه بود که این کمپانی کم کم گسترش یافت و پس از گذشت مدتی، پیشرفت این شرکت تا جایی اوج گرفت که وارد صنعت ساخت و ساز هواپیما و تجهیزات آن شد. تجربیات خارجی که از طریق کشتیرانی به دست می‌آمد، منجر به ورود این برند به کسب و کارهای خارجی نیز شد.

گسترش فعالیت‌های برند میتسوبیشی در سایر صنایع

در سال 1881، میتسوبیشی وارد زمینه‌های بانکداری، بیمه، انبارداری و بازرگانی شد. بعدها فعالیت‌های این شرکت در زمینه‌های تولید شیشه، استیل، کاغذ، تجهیزات الکتریکی، هواپیما، نفت و حتی مَسکن هم گسترش پیدا کرد. حتما از خودتان می‌پرسید که چطور کار این کمپانی به صنعت خودروسازی رسید، اما همانطور که می‌دانید برخی از برندهای خودروسازی، با کسب و کارهای متفاوتی سفر خود را آغاز کرده‌اند. این کمپانی هم از قاعده مستثنی نیست.

می‌خوام بخونم  ماشین آلمانی بنز

در سال 1921 بود که این کمپانی از طراح بریتانیایی، هربرت اسمیت و دیگر همکارانش دعوت به همکاری برای رونق بخشیدن به بخش تولید هواپیما کرد. آن‌ها به ژاپن سفر کردند و میتسوبیشی 1MT، میتسوبیشی B1M، میتسوبیشی 1MF و میتسوبیشی 2MR را طراحی کردند.

خودروسازی و جنگ جهانی دوم

تقریبا هیچ برند خودروسازی نیست که از گزند جنگ جهانی دوم در امان بوده باشد. تمامی آن‌ها به شکل‌های مختلف تحت تاثیر آثار مخرب جنگ قرار گرفته اند و البته می‌توان گفت هیچ برندی هم نیست که در این دوران، هواپیما یا موتور هواپیما تولید نکرده باشد! در دوران جنگ، میتسوبیشی نیز تنها نظارت دکتر جیرو هوریکوشی، به ساخت هواپیماهای ارتشی پرداخت. مدل A6M Zero، یکی از مهمترین تجهیزات جنگی در دوران این جنگ بود. خلبان‌های امپراطوری، برای عملیات کامیکازه از این هواپیماها استفاده می‌کردند.

از آنجایی که این شرکت در دوران بحرانی جنگ از زندانیان و شهروندان چینی بیگاری می‌کشید، پس از جنگ  شاهد شکایت‌ها و دادگاه‌های زیادی علیه خود بود. بالاخره در سال 2015، پس از گذشت سال‌ها، این کمپانی تصمیم گرفت که بابت اعمال غیرانسانی خود در دوران جنگ و بیگاری کشیدن از سربازهای آمریکایی، از جامعه بین‌الملل عذرخواهی کند. این کار باعث شد که این برند، اولین شرکت بزرگ ژاپنی در دنیا باشد که برای فعالیت‌های خود در دوران جنگ عذرخواهی می‌کند.

برند میتسوبیشی پس از جنگ جهانی دوم

پس از جنگ، این کمپانی به شرکت‌های بسیار کوچک‌تری تقسیم شد و تا سال‌ها، همکاری این کمپانی‌های کوچک‌تر با یک دیگر و استفاده از نام تجار میتسوبیشی ممنوع بود. این محدودیت‌ها در سال 1952 بنا به دلایلی برداشته شد. در اواسط دهه 50 میلادی، برخی از شرکت‌های تقسیم شده یه بخش‌های کوچک‌تر، مجددا به یکدیگر پیوستند و کمپانی‌های بزرگ‌تری را تشکیل دادند.

بررسی سه مدل برتر میتسوبیشی

فعالیت این کمپانی در خودروسازی از سال 1917 آغاز شد. درست از زمانی که این کمپانی در زمینه‌های بسیار متنوعی فعالیت ‌کند، توانست به راحتی با تولید محصولاتی با کیفیت، به یکی از غول‌های خودروسازی دنیا تبدیل شود.

میتسوبیشی لنسر  Lancer

لنسر یکی از پرطرفدارترین مدل‌های میتسوبیشی است که تولید آن به سال 1973 برمی‌گردد. یکی از اولین مدل‌های لنسر به نام 1600 GSR، تبدیل به اسطوره‌ای شد که دنیای خودروسازی را برای همیشه تغییر داد. با اینکه تولید این خودرو در سال 2017 متوقف شد، اما آثار آن هنوز از جاده‌های سراسر دنیا پاک نشده است.

می‌خوام بخونم  خوروی پانوز اسپرانت

میتسوبیشی اکلیپس  Eclipse

این مدل از برند میتسوبیشی از سال 1989 تا سال 2011 تولید شد. این مدل، هم نام یک اسب مسابقه‌ای متعلق به قرن هجدهم است. این طور که به نظر می‌رسد، این اسب شکست ناپذیر و برنده 26 مسابقه بوده است و این مدل جمع و جور جایگزین Starion و سریعا بین طرفداران این برند محبوب شد.

میتسوبیشی جی تی 3000GT

بسیاری از طرفداران باور دارند که 3000GT، بهترین محصول این کمپانی محبوب است. جالب است بدانید که این ماشین مسابقه‌ای تنها به مدت 9 سال تولید شد، اما همچنان مدل‌های دست دوم آن با قیمت‌های مناسب به فروش می‌رسند

آخرین محصولات میتسوبیشی

امروزه این برند، یکی از پرطرفدارترین کمپانی‌های خودروسازی است و همچنان در زمینه‌های مختلفی از صنعت در کنار خودروسازی، فعالیت می‌کند. مدل‌های این شرکت در سراسر جهان به فروش می‌رسند و کسب و کارش هر روز رونق بیشتری می‌گیرد. میتسوبیشی اوتلندر نیز در حال حاضر یکی از همان محبوب‌ترین مدل‌های امروزی این برند محسوب می‌شود.

میتسوبیشی در ابتدا یک برند ساخت کشتی در ژاپن بود، این برند ژاپنی اولین بار توسط ایوازاکی یاتارو در سال ۱۸۷۰ فعالیت خود را به طور غیر رسمی آغاز کرد و به مرور زمان در بازه زمانی ۱۰ ساله، با خرید یک معدن زغال سنگ در آن دوران، علاوه بر اموری همچون بانک‌داری، گمرک، بیمه و سایر کارها، با در دست گرفتن این معدن، نقش خود را به عنوان یک گروه صعنتی بزرگ در ژاپن روز به روز مهم تر کرد.

در خصوص لوگو برند Mitsubishi باید بیان کرد که این لوگو در بین چهل شرکت زیرمجموعه این برند مشترک است و در واقع، ترکیبی از سه الماس قرمزرنگ است، شکل این لوگو توسط Iwasaki Yatarō، مؤسس و بنیان‌گذار برند میتسوبیشی طراحی و جای‌گذاری شده است، معنای واژه mitsubishi، ترکیبی از دو واژه “mitsu” به معنای ۳ و واژه “bishi” به معنای الماس است، که ترکیب آن ها لوگو کمپانی میتسوبیشی را تشکیل می دهد.

اولین خودرو طراحی شده توسط میتسوبیشی

باید گفت تقریباً تمام شرکت های خودروسازی که در زمان جنگ جهانی دوم فعالیت صنعتی داشته اند، تحت تأثیر آثار جنگ و تولید قطعات نظامی توسط دولت ها بوده اند. البته می‌توان گفت، تقریباً هیچ برندی هم نیست که در این دوران، هواپیما یا قطعات موتوری و بدنه تولید نکرده باشد. برند Mitsubishi در جنگ جهانی دوم با نظارت و رهبری دکتر جیرو هوریکوشی در زمینه ساخت و طراحی هواپیماهای جنگی به ارتش ژاپن کمک بسزایی کرد. مدل A6M Zero، یکی از مهم ترین تجهیزات جنگی در دوران این جنگ بود. همچنین خلبان‌های امپراتوری، برای عملیات کامیکازه از این هواپیماها استفاده می‌کردند.

بیشتر بخوانید: میتسوبیشی ASX جدید ؛ کراس اوور وارداتی برای بازار ایران

اما فعالیت و نقطه آغاز برند میتسوبیشی در بازار خودرو جهانی به سال ۱۹۱۷ بازمی گردد و با جنگ جهانی آغاز شد. علت ورود میتسوبیشی به این صنعت، تولید کشتی و هواپیما بود، که دلیل اصلی حضور Mitsubishi در این چرخه شد. میتسوبیشی نخستین خودرو ژاپن را در همان سال با فیات ۳ با مدل A آغاز کرد، این خودرو به صورت یک محصول هفت‌نفره و سدان بود و در بازار داخلی ژاپن با استقبال نه چندان خوبی روبه‌رو شد. این مدل از پیشرانه Tipo 3 فیات، که یک موتور ۲.۸ لیتری ۳۵ اسب بخاری است، بهره می برد. لازم به ذکر است که این مدل در سال ۱۹۲۱ بعد از تولید تنها ۲۲ عدد از آن، دچار توفق تولید و عدم عرضه در بازارهای خودرویی شد

می‌خوام بخونم  سانروف ماشین

میتسوبیشی در سال های بعد از جنگ جهانی به علت گستردگی کار چندان تمرکزی بر روی تولید خودرو نداشت، تا جایی که در دهه ۱۹۷۰ فعالیت خود را در زمینه ساخت خودرو گسترش داد، زیرا در این دوران میتسوبیشی با ترکیب بخش صنایع سنگین این هلدینگ عظیم، رنگ و بوی تازه‌ای به فعالیت خود در عرصه داخلی و جهانی بخشید و مدیریت این گروه به شخصی به نام Tomio Kubo واگذار شد.

تولید، منابع مالی و بازاریابی برند Mitsubishi در میان سال های ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۸ بسیار افزایش یافت و میتسوبیشی توانست اکثر محصولات و خودروهای تولیدی خود را به تمام بازارهای جهانی مانند اروپا، آمریکا و آسیا عرضه کند. این برند ژاپنی در سال ۱۹۸۰ موفق به تولید یک میلیون خودرو در سال شد و پس از گذشت ۹ سال، در سال ۱۹۸۹ میتسوبیشی موفق شد، تولید خود را به ۱.۵ میلیون دستگاه در سال افزایش دهد، اما اوج شهرت و برندینگ این کمپانی به سال ۱۹۹۰ ختم می شود، که mitsubashi موفق شد یکی از مفهومی ترین و موفق ترین خودروهای خود را با نام پاجرو (Pajero) را تولید و عرضه کند.

نویسنده.آریان جوانبخت

این مقاله براتون مفید بود؟

لطفا روی ستاره کلیک کنید و امتیاز بدید!

امتیاز این مقاله: 5 / 5. تعداد امتیازها: 1

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *