ماشین فرانسوی DS
برند DS در اصل زیربرند لوکس سیتروئن فرانسه محسوب می شود، که البته عمر چندان بالایی ندارد. تا قبل از آن که DS به عنوان یک برند شروع به فعالیت کند نام یکی از خودروهای مهم، خاطره انگیز و محبوب سیتروئن بود که در سال ۱۹۵۵ برای اولین بار در نمایشگاه خودرو پاریس رونمایی شد. سیتروئن DS خودرویی از آینده بود و بسیاری از نوآوریهای صنعت خودرو را در آن زمان به نام خود ثبت کرده بود. تولید این خودروی محبوب تا حدود ۲۰ سال با نسخههای مختلف ادامه یافت و سرانجام در اواسط دهه ۷۰ میلادی سیتروئن DS از خط تولید این برند فرانسوی کنار رفت.
سیتروئن در سال ۲۰۰۹ نام DS را دوباره احیا کرد، اما این بار نه به عنوان یک خودرو، بلکه به عنوان یک برند لوکس! بسیاری از خودروسازان دنیاعلاوه بر تولیداتی که با نام برند خود دارند، برند لوکسی نیز تأسیس می کنند تا خودروهای متفاوتی را با امکانات بیش تر و چهرهای خاص و مدرن البته بر روی پلتفرمی مشترک وارد بازار کنند. سیتروئن نیز از این قاعده مستثنا نبود و در سال ۲۰۰۹، DS را به عنوان زیربرند لوکس خود معرفی کرد. از سال ۲۰۱۴ اما برند DS استقلال خود را اعلام کرد و از این سال به بعد، خودروهای DS به صورت مستقل تولید شدند.
در زمان برجام و روزهای خوشی که شرکتهای خودروسازی اروپایی یک به یک به صورت رسمی وارد ایران میشدند برند DS نیز نگاه ویژهای به بازار ایران داشت و به همین دلیل شرکت آرین موتور تابان به عنوان نماینده رسمی DS اقدام به وارد کردن خودروهای این شرکت کرد. در مدتی اندک، یک به یک خودروهای DS وارد ایران شدند و تعریف جدیدی از لوکس بودن را البته با قیمتی کم تر از رقبای آلمانی نشان دادند، اما روزهای خوش DS در ایران چندان طولانی نبود و این برند خیلی زود مجبور به ترک ایران شد. اکنون خودروهای DS هنوز هم در بازار خرید و فروش میشوند، اما رونق بالایی ندارند. البته این نکته لازم به ذکر است که موفق نبودن این خودروها در بازار ایران مبنی بر بد بودن آن ها نیست و تنها دلیلش عرضه محدود و خدمات پس از فروش ضعیف
دی اس ۳، فرزند کوچک خانواده
هگامی که، حرف از یک هاچ بک پرمیوم میشود، قطعاً بخش امکانات رفاهی و ایمنی جذابی را خواهیم داشت، اما دی اس در این بخش کمی عجیب ظاهر شده است! به عنوان مثال، سیستم کیلس استارت، تنظیم برقی صندلیها، سانروف و یا گرمکن و سردکن صندلی در این هاچ بک وجود ندارند، اما در مقابل، امکاناتی چون ۶ کیسه هوا، سیستم ایموبلایزر، کمک ترمز اضطراری، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی ESC، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی HAC، سیستم فعال ترمز شهری، ایزوفیکس، سیستم ضد قفل ترمزها ABS، کروز کنترل مجهز به سیستم محدودکننده سرعت، سیستم مالتی مدیا ۷ اینچی، سنسور نور و باران، سنسور پارک جلو و عقب و سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک در این خودرو به کار رفته است.
ارزش خرید دی اس ۳
دی اس ۳ جزو آن دسته از خودروهایی بود که در کنار این که عرضه بسیار محدود و البته خدمات پس از فروش نامناسبی داشت، به دلیل حضور در رده هاچ بکهای پریمیوم نتوانست در ایران چندان مورد استقبال قرار گیرد. در حال حاضر، بسیاری از مردم با قیمتی که دی اس ۳ در بازار دارد میتوانند به سراغ یک کراس اوور و یا سدان کارکرده کرهای و یا حتا ژاپنی بروند، که حداقل خدمات پس از فروش بهتر و فضای بیش تری نسبت به این خودرو دارند. DS 3 مناسب افرادی است که قصد خرید خودروی چندم خود را دارند و دنبال یک خودروی شهری خاص و کمیاب هستند.
دی اس ۵، اولین محصول راه یافته به کشور
دی اس ۵ اولین محصولی بود که پس از برجام از طرف دی اس وارد کشور شد. در آن زمان، مردم خودروهای لوکس را با محصولات آلمانی میشناختند، اما دی اس آمد تا یک خودروی خاص و لوکس را با قیمتی کم تر از رقبا وارد عرصه رقابت کند. DS 5 با این که در دسته خودروهای هاچ بک قرار دارد، اما بسیار به خودروهای استیشن نزدیک است و البته یک نسخه سدان نیز با نام DS 5 LS دارد که آن هم به صورت محدود وارد ایران شده است. از نظر طراحی مانند دیگر برادرانش این خودرو هم ظاهری بسیار خاص و منحصر به فردی دارد. این جذابیت، داخل کابین DS 5 بیش تر میشود، که از جمله آن ها میتوان به سقف شیشهای چهارتکه مونروف اشاره کرد. DS 5 در بخش فنی زیر کاپوت خود یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری توربوشارژ دارد که حداکثر میتواند ۱۶۵ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور را تولید و از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل کند. متأسفانه این پیشرانه هم به کیفیت بنزین بسیار حساس است و در صورت رعایت نکردن نکات، هزینه بالایی را در بر خواهد داشت. در بخش امکانات، دی اس ۵ به مواردی چون هدآپ دیسپلی، ۶ کیسه هوا، سیستمهای ترمز کامل، کنترل کشش هوشمند (ITS)، کنترل خودکار نور بالای چراغ خودرو (AHB) و هشداردهنده خروج از خط (LWB) و سیستم نمایشگر نقاط کور (BSM)، سیستم مالتی مدیا ۷ اینچی، سیستم صوتی قدرتمند و… مجهز شده است.
ارزش خرید دی اس ۵
دی اس ۵ با این که یک خودروی خاص و جذاب و البته قدرتمند است، اما نمیتوان ارزش خرید بالایی برای آن، بهخصوص، در نسخههای دست دوم در نظر گرفت، چراکه عرضه محدود و نبود خدمات پس از فروش مناسب سبب شد DS 5 چندان طرفدار زیادی در بازار نداشته باشد. این خودرو اکنون به درد کسانی میخورد که از داشتن خودروهای معمول بازار خسته شده اند و به دنبال یک خودروی خاص هستند و البته هزینهها و مشکلات نگهداری آن را نیز به جان خواهند خرید. پیشرانه این خودرو نسبت به کیفیت بنزین بسیار حساس است و در صورت استفاده بنزین بی کیفیت در بلندمدت هزینههای بالایی را برای مالک در پی خواهد داشت.
دی اس ۶، اولین کراس اوور
دی اس ۶ اولین کراس اوور این برند لوکس فرانسوی بود که وارد ایران شد و توانست فروش بالاتری را نسبت به سایر مدلها به دست آورد. DS 6 بر روی پلت فرم پژو ۲۰۰۸ساخته شده است، اما در اصل، یک کراس اوور لوکس محسوب میشود. طراحی ظاهری و کابین این خودرو مانند دیگر برادرانش خاص و چشم نواز است و تبدیل به یکی از نقاط قوت آن شده است. با این که پیشرانههای مختلفی برای این خودرو در بازارهای جهانی اختصاص داده شده، اما این خودرو در ایران تنها با پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری توربوشارژ عرضه شده است، که میتواند ۱۶۵ اسب بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتن متر گشتاور را به دست آورد. امکانات رفاهی و ایمنی دی اس ۶ در سطح برادران کوچکش است، و از جمله آن ها میتوان به رادار نقطه کور، ترمز پارک برقی، سنسور باران، سنسور نور، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین عقب، سیستم تهویه هوای دو کاناله اتوماتیک، سقف پانورامیک، صفحه نمایش لمسی ۷ اینچی، صندلی های جلو برقی با گرمکن و ماساژور صندلیهای جلو اشاره کرد.
ارزش خرید دی اس ۶
دی اس ۶ خودروی کراس اووری است که اکنون در بازار آزاد با همتایان کرهای دست دوم و البته بسیاری از کراس اوورهای چینی در یک رده قیمتی است. در این صورت، خرید دی اس ۶ تنها مناسب کسانی است که دوست دارند یک خودروی کمیاب، خاص و بااصالت را خریداری کنند و به هزینههای جاری و خدمات پس از فروش آن کاری نخواهند داشت! متأسفانه مانند دیگر دی اسها این خودرو نیز نه خدمات پس از فروش قابل قبولی دارد و نه بازار دست دوم پر رونقی.
دی اس ۷ کراس بک، لوکسترین دی اس ایران
دی اس ۷ در میان تمام خودروهای لوکس برند دی اس جزو محصولات رده بالاست و بیش از دیگر برادرانش در معرض دید بود. طراحی این خودرو و المانهای به کاررفته در درون و بیرون آن از هر خودروی لوکس دیگری در زمان عرضه خاصتر و مدرنتر بود، مانند چراغهای الماسی گردان جلو و یا ساعت عقربهای وسط داشبورد. این خودرو در رده خودروهایی مانند سانتافه قرار داشت، اما بسیار لوکستر از آن ها بود. در بخش فنی با این که در بازارهای جهانی با موتورهای پرقدرتی عرضه میشد، اما در ایران به یک پیشرانه ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ مجهز شده بود، که حداکثر میتوانست ۱۶۳ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این قدرت از طریق یک گیربکس ۶ سرعته دوکلاچه به چرخهای جلوی خودرو منتقل میشد. همچنان مانند دیگر محصولات دی اس قلب تپنده این خودرو نیز حساس به کیفیت بنزین است و نسبت به برخی از رقبایش هزینه نگهداری بالاتری دارد. در بخش امکانات رفاهی و ایمنی نیز DS 7 خودرویی کامل است و از جمله امکانات آن میتوان به دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو منطقه ای، سانروف و مونروف، سیستم صوتی حرفه ای از برند فوکال الکترا، صندلی های مجهز به ماساژور و تنظیم برقی صندلی های عقب (نسخه های فول) اشاره کرد.
ارزش خرید دی اس ۷ کراس بک
در میان تمام مدلهای موجود دی اس در ایران شاید بتوان بیش ترین ارزش خرید را برای DS 7 Crossback دانست، چراکه خودرویی بسیار لوکس، جذاب و خاص است که همه را مجذوب خود میکند. همچنان مانند دیگر DSها، این خودرو نیز با مشکلات خدمات پس از فروش و هزینه نگهداری بالا در ایران دست و پنجه نرم میکند.
بدون دیدگاه