سانروف ماشین
یکی از سوالاتی که ممکن است برای خیلی از افراد ایجاد شود این است که سانروف چیست و چه کارایی دارد؟ برای پاسخ به سوال سانروف یعنی چه باید گفت که سانروف ماشین یک پنل شیشه ای است که در قسمت سقف و بالای خودرو قرار دارد و باعث میشود نور به داخل خودرو راه بیابد. همچنین سانروف امکان باز شدن دارد و میتواند باعث گردش هوا شود.
معنی سانروف ماشین بسیار ساده است اما با این حال خیلی از افراد هستند که سانروف و مونروف را یکسان میدانند و تصور میکنند که هر دوی آن ها کاملا با یکدیگر برابر هستند اما خوب است بدانید که سانروف و مونروف دارای تفاوت های زیادی هستند.
اینکه معنی سانروف چیست در ابتدای مقاله توضیح دادیم اما اگر بخواهیم به صورت کلی تعریفی ارائه دهیم، سانروف و مونروف به طور مشترک به هر صفحه ای گفته میشود که در سقف خودرو به کار میروند و هدف آن ها وارد کردن نور یا هوا یا هر دو به داخل خودرو است.
در صورتی که خودرو شما به خدمات صافکاری و نقاشی نیاز دارد و به دنبال بهترین مرکز صافکاری در محل هستید تا مشکل خودرو شما را در کوتاه تزین زمان ممکن حل کند، به صفحه صافکاری در محل مراجعه کنید.
یکی از تفاوت های سانروف و مونروف این است که معمولا سانروف ها شفاف و شیشه ای هستند اما مونروف رنگی ساخته میشود. در واقع میتوانیم این طور بگوییم که مونروف ها نوعی از سانروف ها هستند. عملکرد مونروف نیز میتواند مانند سانروف دستی یا برقی باشد.
امروزه به سانروف های شیشه ای داخلی هم مونروف گفته میشود. در واقع میتوان گفت که مونروف ها صفحه ای متحرک هستند که بین سطح داخلی و خارجی سقف خودرو حرکت میکنند.
تا به اینجای مقال توضیح دادیم که سانروف خودرو چیست. حال در ادامه قصد داریم شما را با انواع مختلف سانروف و همچنین تاریخچه آن آشنا کنیم.
تاریخچه سانروف
در سال های اول دهه بیست قرن نوزدهم، کم کم ماشین هایی روی کار آمدند که یک سقف آهنی در عقب داشتند و سرنشینان قسمت جلوی خودرو بالای سر خود پوششی نداشتند. این خودرو ها در زمان خود جزو خودرو های لاکچری و گران قیمت محسوب میشدند و بان نام های سدان و کوپه شناخته میشدند.
اواخر همین دهه بود که سقف های فلزی گوناگون تر شدند و به طرزی پیشرفته تر نیز عمل میکردند. در خودرو های جدید، سقف های فلزی وجود داشتند که قسمتی آن ها درون شکاف سمت دیگر سقف خودرو پنهان میشد.
کم کم خودرو هایی با سقف های کاملا فلزی وارد بازار شدند که نام سدان بر آن ها گذاشته شد و بعد ها، خودرو های کوپه دارای سقف های فلزی و پارچه ای جمع شونده شدند.
در این دهه بود که اولین سانروف فلزی متحرک توسط شرکت انگلیسی ام جی ابداع شد.
رتبه بندی کیفیت لاستیک های ایرانی
سانروف چه کاربردی دارد و در چه خودرویی نصب میشود.
در این بخش می خواهیم شما را با کاربرد سانروف آشنا کنیم. سانروف ها هم برای این که بتوانید هوا و نور را تنظیم کنید و هم به خاطر چشم انداز زیبایی که از آسمان به شما میدهند کاربرد دارند. سانروف روی برخی از خودرو ها به صورت فابریک و در کارخانه نصب میشود اما در صورت تمایل میتوانید روی خودروی خود نیز سانروف نصب کنید.
با توجه به نوع خودروی شما، ابعاد و تکنولوژی به کار رفته در آن، سانروفی که روی خودرویتان نصب میشود متفاوت خواهد بود. این تفاوت میتواند هم در نوع سانروف ماشین به کار رفته باشد و هم در ابعادی که از آن استفاده میشود.
یکی از روش های صافکاری که از محبوبیت بالایی برخوردار است صافکاری به روش pdr می باشد. برای دریافت این خدمات به صفحه صافکاری پی دی ار مراجعه کنید.
لاذم به ذکر است که ابعاد سانروف خودرو باید به گونه ای باشد که به بدنه خودرو آسیب نرسد.
در بیش تر مواقع، کارشناسان نصب سانروف روی خودرو هایی که به طور فابریک و از کارخانه بدون سانروف بوده اند را پیشنهاد نمیکنند چرا که این کار موجب وارد شدن صدمه به بدنه خودرو و ضعیف شدن سقف آن میشود. البته این مورد نیز بستگی به خودروی شما دارد که برای اطمینان از آن باید با نیروی متخصص مشورت نمایید تا بتوانید تصمیم قطعی بگیرید.
اگر قصد دارید ماشین سانروف دار بخرید و می خواهید بدانید ماشین سانروف دار چیست و چه مدل هایی از خودرو دارای سانروف می باشند، می توانید با یک سرچ ساده در گوگول پاسخ این سوال را بیابید.
هزینه کامل رنگ خودرو
انواع سانروف ها
سانروف ها انواع مختلفی دارند که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
سانروف های پاپ آپ انواعی از سانروف هستند که از سقف جدا شده و به سمت بالا حرکت میکنند. این ویژگی آن ها را تبدیل به دسته ای خاص از سانروف ها میکند و موجب میشود سانروف های پاپ آپ را منحصر به فرد بدانند.
سانروف پاپ آپ که نوعی سانروف دستی محسوب می شود، به صورت دستی تنظیم شده و به بالا هل داده میشود. در صورتی که بخواهید آن را به صورت جداگانه و غیر فابریک روی خودروی خود نصب کنید هزینه زیادی خواهد داشت و ممکن است موجب اسیب زدن به بدنه خودروی شما شود.
جالب است بدانید که یکی از مدرن ترین روش های صافکاری که توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کرده است، صافکاری با دستگاه مکش می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانید به صفحه صافکاری با مکش مراجعه کنید.
سانروف جدا شونده ( Removable Sunroof )
این سانروف ها میتوانند به طور کامل از خودرو جدا شوند. بیش تر کاربرد این نوع از سانروف در خودرو های گران قیمت است و ابعاد آن نیز نسبت به سایر انواع سانروف که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت بزرگ تر است.
سانروف جمع شونده (Folding)
در سانروف های جمع شونده و یا سانروف های تا شونده یک سطح دوم در نمای بیرونی ماشین قرار گرفته است که یک رویه پارچه ای دارد. جنس این نوع سانروف از شیشه است و بین سقف و قسمت داخلی اتاقک خودرو قرار میگیرد. زمانی که قسمت شیشه ای سانروف باز میشود همچنان قسمت پارچه ای سانروف باقی میماند و در صورت تمایل باید به صورت دستی سانروف شیشه ای را جمع نمایید
در بعضی از ماشین ها این امکان وجود دارد سانروف تا شونده به طور کامل جمع شود.
نویسنده.آریان جوانبخت
بدون دیدگاه