زمان مطالعه: 14 دقیقه
0
(0)

ماشین آمریکایی کلایسر

این کمپانی در سال ۱۹۲۵ توسط والتر کرایسلر در دیترویت، میشیگان تأسیس شد و هم‌اکنون، علاوه بر خودروهای کرایسلر، تولیدکنندهٔ اتومبیل‌های پرطرفدار جیپ و دوج نیز می‌باشد. شرکت کرایسلر، به‌عنوان یکی از سه خودروساز بزرگ، در ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود. هم‌اکنون سرجیو مارکیونه (مدیرعامل فعلی فیات) به‌عنوان رییس هیئت مدیره و مدیرعامل کرایسلر فعالیت می‌نماید.

والتر کرایسلر موسس شرکت خودروسازی کرایسلر، در جوانی تجاربی در زمینه حمل‌ونقل ریلی و راه‌آهن آموخت و چندین سال در ایالت‌های غربی، برای راه‌آهن‌های مختلف، به عنوان مکانیک واگن، کار کرد و مهارت ویژه‌ای در تنظیمات دریچه سوخت داشت.اکثر جابه‌جایی‌های شغلی او، به دلیل کم‌خوابی و تندخویی بیش از حد او بود؛ ولی همین باعث می‌شد، که مهارت و تجربه او بیشتر و بیشتر شود.

دوران جدید زندگی والتر در سال ۱۹۱۱ و زمانی‌که با «جیمز استورا» مدیر بانک آلکو و عضو هیئت رییسه جنرال موتورز آشنا شد، شروع گردید و او وارد عرصه صنعت خودروسازی شد. استورا از او خواست که پیشنهادهایی درباره تولیدات اتومبیل ارائه کند. سپس ملاقاتی ترتیب داد، که والتر با چارلز نش، رییس شرکت بیوک، که دنبال یک مدیر باهوش و قابل می‌گشت، دیدار کند.

همین ملاقات، زمینه‌ای برای ورود والتر کرایسلر، به صنعت خودروسازی فراهم کرد و او با استفاده از تجربیاتی که در راه‌آهن اندوخته بود، توانست روش‌های زیادی برای کاهش هزینه‌های شرکت بیوک به کارگیرد. پس از ادغام بیوک توسط جنرال موتورز نیز او در این شرکت باقی ماند و حقوق بسیار بالایی از ویلیام دورانت دریافت می‌کرد.

سپس در سال ۱۹۱۹ توسط شرکت ویلیس در اوهایو استخدام شد و مدت ۲ سال در آنجا به کار مشغول بود. پس از تلاش ناموفقی برای به دست آوردن این شرکت، والتر با خرید اکثر سهام شرکت مکس‌ول اتومبیل، آن را تحت کنترل خود گرفت.والتر در ۵ ژوئن ۱۹۲۵ میلادی، پس از تغییر ساختار شرکت مکس‌ول اتومبیل، شرکت خودروسازی کرایسلر را تاسیس کرد.

اولین مدل کرایسلر با نام پلیموث ولیانت، در سال ۱۹۲۸ میلادی به بازار عرضه شد.این خودرو ارزان قیمت، که ۴ سیلندر داشت، در زمره محبوب‌ترین خودروهای آن زمان دنیا بود. خودروهای اولیه این شرکت، با عنوان خودروهای کلاس سی، به بازار عرضه شده بودند؛ ولی بعد از محبوب شدن این تولیدات در میان مصرف‌کنندگان جهان، به تدریج نام برندها به عنوان شناسنامه این شرکت، عنوان می‌شد.

شرکت کرایسلر در ابتدای کار خود، سه کلاس خودرو به بازار عرضه کرد، که در کلاس اول خودروهای ارزان قیمت قرار داشتند و در کلاس‌های بعدی خودروی با قیمت متوسط و سپس خودروهای گران قیمت بودند.کرایسلر موفق شد، در سال‌های اولیه دهه ۱۹۶۰ میلادی وارد بازار اروپا شود. این شرکت تولیدات کلاس ارزان قیمت خود را، برای بازار اروپا استفاده نکرد و کلاس قیمت متوسط را وارد این بازار نمود. به هر حال، فناوری تولید خودرو در این شرکت بهبود پیدا کرد و با خرید برند جیپ به محبوبیت این شرکت اضافه شد.

در سال ۱۹۸۷ کرایسلر شرکت جیپ را، با قیمت ۲ میلیارد دلار خریداری نمود و از آن پس، جیپ بعنوان یکی از برندهای شرکت کرایسلر، تولید و ارائه می‌شود.جیپ‌های تولید کرایسلر، تقریباً در تمامی کشورهای دنیا دیده می‌شد و به دلیل قدرت بالای آن در شرایط متفاوتی از آنها استفاده می‌گردید.در سال ۱۹۹۸ شرکت کرایسلر با شرکت آلمانی دایملر-بنز ادغام شد و شرکت جدید، دایملرکرایسلر نام گرفت.

در پی خریداری شرکت کرایسلر در سال ۲۰۰۷ توسط شرکت مدیریت سرمایه سربروس، نام شرکت به کرایسلر ال‌ال‌سی تغییر پیدا کرد.در سال ۲۰۰۹ در پی ورشکستگی شرکت کرایسلر برای مدتی منحل شد. سپس در تاریخ ۱۰ ژوئن ۲۰۰۹ شرکت ایتالیایی فیات، اکثریت سهام کرایسلر را خریداری کرد.هم اکنون شرکت کرایسلر تحت مدیریت فیات، نه تنها در ایالات متحده، بلکه در کانادا و استرالیا نیز کارخانه تولیدی دارد.

کارخانه‌های مونتاژ این شرکت نیز در بیشتر کشورهای صنعتی اروپایی دیده می‌شود، که دلیل آن استقبال زیاد از تولیدات این شرکت است.کمپانی آمریکایی Maxwell Motor سال ۱۹۰۴ میلادی توسط Jonathan Maxwell تاسیس شد. اما ریاست این کمپانی در سال ۱۹۲۵ میلادی که Walter Chrysler نام داشت، با احداث کمپانی جدید خود به نام کرایسلر را بنا نهاد و از امکانات کمپانی ماکسول موتورز در جهت ارقای آن استفاده کرد و در نهایت به ادامه حیات ماکسول موتورز خاتمه داد. سال ۱۹۲۸ کرایسلر برند جدید Plymouth را معرفی کرد تا او نیز وارد بازار خودروهای ارزان قیمتی شود که توسط شورولت و فورد قبضه شده بود؛

همچنین در همان سال کمپانی دوج نیز توسط کرایسلر خریداری شد.سال ۱۹۳۷ برند Mopar را با هدف تولید لوازم جانبی و تامین قطعات یدکی خودروهای کرایسلر تاسیس شد. محصولات لوکس کمپانی نیز در فاصله سالهای ۱۹۵۵ تا ۱۹۷۵ و ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۳ تحت برند Imperial راهی بازار می شد. کرایسلر سال ۱۹۸۷ کمپانی جیپ را از AMC خریداری کرد، سال ۲۰۰۱ خط تولید پلیموث را متوقف نمود و سال ۲۰۰۴ نیز زیرمجموعه Street Racing Technology یا همان SRT را برای تیون خودروهای کرایسلر، دوج و جیپ ایجاد کرد.

از آنجایی که بیش از ۶۱% سهام شرکت هم اکنون در اختیار کمپانی ایتالیایی فیات قرار دارد، پس باید مالک کرایسلر و تمام زیرمجموعه هایش را فیات دانست. خودروسازی کرایسلر در سال ۱۹۲۵ میلادی از سوی والتر کرایسلر و پس از تغییر ساختار شرکت خودروسازی ماکسول موتور تاسیس شد.این شرکت در فاصله سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۷ میلادی در مالکیت شرکت دایملر آلمان بود.

اولین مدل کرایسلر با نام Plymouth در سال ۱۹۲۸ میلادی به بازار عرضه شد.این خودرو ارزان قیمت که ۴ سیلندر داشت در زمره محبوب‌ترین خودروهای آن زمان دنیا بود. خودروهای اولیه این شرکت با عنوان خودروهای کلاس C به بازار عرضه شده

بودند، ولی بعد از محبوب شدن این تولیدات در میان مصرف‌کنندگان جهان بتدریج نام برندها به عنوان شناسنامه این شرکت عنوان می‌شد.این شرکت در ابتدای کار خود سه کلاس خودرو به بازار عرضه کرد که در کلاس اول خودروهای ارزان قیمت قرار داشتند و در کلاس‌های بعدی خودروی با قیمت متوسط و سپس خودروهای گران قیمت بودند.کرایسلر موفق شد در سال‌های اولیه دهه ۱۹۶۰ میلادی وارد بازار اروپا شود.

می‌خوام بخونم  مفهوم لوگوی مان

این شرکت تولیدات کلاس ارزان قیمت خود را برای بازار اروپا استفاده نکرد و از کلاس قیمت متوسط وارد این بازار کرد. به هر حال، فناوری تولید خودرو در این شرکت رشد پیدا کرد و با خرید برند جیپ به محبوبیت این شرکت اضافه شد. جیپ‌های تولید کرایسلر آمریکا تقریبا در تمامی‌ کشورهای دنیا دیده می‌شد و به دلیل قدرت بالای آن در شرایط متفاوتی از آنها استفاده می‌شد.هم اکنون شرکت کرایسلر آمریکا نه تنها در ایالات متحده بلکه در کانادا و استرالیا نیز کارخانه تولیدی دارد. کارخانه‌های مونتاژ این شرکت در بیشتر کشورهای صنعتی اروپایی دیده می‌شود که دلیل آن استقبال زیاد مردم از تولیدات این شرکت است.

مهم‌ترین تحول در صنعت خودروسازی کرایسلر را می‌توان ادغام این شرکت با دایملر آلمان دانست.این ادغام در سال ۱۹۹۸ میلادی انجام شد و در آغاز گفته می‌شد که سهم آن دو شرکت در سهام کرایسلر مساوی است، ولی بتدریج مشخص شد که سهم کرایسلر در این مشارکت بسیار کم و سهم دایملر بسیار زیاد است.در جریان این مشارکت خودروهایی نیز به بازار عرضه شد که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به خودروی مدل کرایسلر ۳۰۰ اشاره کرد. این خودرو با فناوری شرکت دایملر یا شرکت مرسدس‌بنز ساخته شد و به دلیل قابلیت‌های متفاوت آن در مقایسه با دیگر تولیدات کرایسلر رکورد فروش این شرکت را شکست.

تولید خودروهای الکتریکی

پس از مطرح شدن مساله تولید خودروهای الکتریکی این شرکت نیز اقدام به سرمایه‌گذاری در تولید خودروهای الکتریکی کرد. از جمله مدل‌های هیبریدی و الکتریکی تولید شده از سوی کرایسلر در فاصله ۱۰ سال گذشته می‌توان به خودروی داج ای وی (Dodge EV) اشاره کرد.این خودرو کاملا الکتریکی است و در کلاس خودروهای SUV قرار گرفته است. این خودرو می‌تواند با سرعت بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ مایل در ساعت حرکت کند. یکی دیگر از خودروهای الکتریکی تولید شده به وسیله این شرکت خودروسازی را می‌توان خودروی کرایسلر ای وی نام برد که می‌تواند با قدرت ذخیره شده در باتری خود تا ۶۴ کیلومتر بدون وقفه حرکت کند. جیپ نیز در سال گذشته اقدام به عرضه یک مدل خودروی هیبریدی کرد که با عنوان Geep EV به بازار عرضه شده است.

ادغام با دایملر

مهم‌ترین تحول در گروه خودروسازی کرایسلر را می‌توان ادغام این شرکت، با دایملر آگ دانست. این ادغام در سال ۱۹۹۸ میلادی انجام شد و در آغاز گفته می‌شد، که سهم آن دو شرکت، در سهام شرکت جدید دایملر-کرایسلر مساوی است؛ ولی به تدریج مشخص شد، که سهم کرایسلر در این مشارکت، بسیار کم و سهم دایملر بسیار زیاد است.این شرکت در فاصله سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۷ میلادی در مالکیت شرکت دایملر آلمان بود.

در جریان این مشارکت، خودروهایی نیز به بازار عرضه شد، که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به خودرو مدل کرایسلر ۳۰۰ اشاره کرد.این خودرو با فناوری شرکت دایملر یا شرکت مرسدس بنز ساخته شد و به دلیل قابلیت‌های متفاوت آن در مقایسه با دیگر تولیدات کرایسلر رکورد فروش این شرکت را شکست.

تولید خودروهای هیبریدی

پس از مطرح شدن مساله تولید خودروهای الکتریکی، این شرکت نیز اقدام به سرمایه‌گذاری در تولید خودروهای الکتریکی کرد. از جمله مدل‌های هیبریدی و الکتریکی تولید شده از سوی کرایسلر در فاصله ۱۰ سال گذشته، می‌توان به خودرو دوج ای‌وی اشاره کرد.این خودرو کاملاً الکتریکی بوده و در کلاس خودروهای اس‌یووی قرار گرفته است. این خودرو می‌تواند با سرعت بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ مایل در ساعت حرکت کند.یکی دیگر از خودروهای الکتریکی تولید شده به وسیله این شرکت خودروسازی ،کرایسلر ای‌وی می‌باشد، که می‌تواند با قدرت ذخیره شده در باتری خود، تا ۶۴ کیلومتر بدون وقفه، حرکت کند.جیپ نیز در سال ۲۰۰۸ اقدام به عرضه یک مدل خودرو هیبریدی کرد، که با عنوان جیپ ای‌وی به بازار عرضه شده است.

ورشکستگی و مالکیت فیات

با ورشکستگی کرایسلر در سال ۲۰۰۹، این شرکت منحل و به خریداران متعددی تعلق یافت. کرایسلر (دوج و جیپ) تا پیش از سال ۲۰۰۹ تحت مالکیت مشترک شرکت ایتالیایی فیات (۲۰٪)، اتحادیه کارگران خودرو (۶۷٫۶۹٪)، دولت فدرال ایالات متحده آمریکا (۹٫۸۵٪) و دولت کانادا (۲٫۴۶٪) بود.در تاریخ ۱۰ ژوئن ۲۰۰۹ شرکت فیات، اکثریت سهام گروه کرایسلر را خریداری کرد و هم‌اکنون مالک اصلی این شرکت می‌باشد.

آمارو ارقام

شرکت کرایسلر اکنون بیش از ۶۵ هزار کارمند در سراسر دنیا داشته و دفتر مرکزی آن در دیترویت، میشیگان ایالات متحده آمریکا واقع شده است.میزان درآمد این شرکت در سال ۲۰۱۲ معادل ۶۵٫۷۸ میلیارد دلار بوده و سود خالصی برابر ۱٫۶۶ میلیارد دلار را عاید کرایسلر نمود و از لحاظ تولید، دوازدهمین خودروساز بزرگ جهان، محسوب می‌شود.از زمان اختراع اولین پیشرانه که باعث

تحولی بس عظیم در حمل و نقل در تمام دنیا شد تا امروز که حتی شنیدن ساخت یک پیشرانه با بیش از ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت نیز باعث تعجب ما نمی شود، همواره رقابت تنگاتنگی میان سازندگان آنها برای هر چه یشتر بالا بردن سطح کمی و کیفی محصول، افزایش قدرت آنها، بالا بردن بازدهی، کاهش مصرف سوخت (البته این موضوع در بعضی از دهه های قرن بیستم کاملا نا دیده گرفته شده بود) استفاده از مواد بهتر و هزاران نکته ریز و درشت دیگر بوجود آمد.

کمپانی کرایسلر یکی از همین کمپانی هایست که از اواسط دهه دوم قرن بیستم میلادی یکی از نقش آفرینان بزرگ در صنعت اتومبیل بوده است. کرایسلر با دارا بودن زیر مجموعه های بزرگی همچون دوج، جیپ، کرایسلر و موپار (موپار همچنین به عنوان اسم کمپانی کرایسلر نیز استفاده می شود) و با تولید اتومبیل هایی در رده سدان های نیمه لوکس، اتومبیل های عضلانی نمیه لوکس،SUV های نیمه لوکس و مینی ون ها مهره مهم و رقیب ترسناکی برای دیگر کمپانی ها به شمار می رود.

ولی یکی از ابداعات کمپانی کرایسلر که باعث هر چه بیشتر شهرت یافتن این کمپانی شد طراحی و تولید سری پیشرانه ای به نام HEMI بود.Hemi مخفف کلمه Hemispherical به معنای نیم کرده بوده و اشاره به پیشرانه هایی با محفظه احتراق داخلی با هد سیلندر به شکل یک نیم کره معکوس دارد.Hemi یکی از سه سری پیشرانه تولیدی توسط کمپانی کرایسلر می باشد که دارای سوپاپ ها یی در روبروی هم می باشد. بدین معنی که سوپاپ ورودی و اگزوز به جای قرار گیری در بالای پیستون در کناره های آن و روبروی هم قرار دارند.نمونه هایی از این پیشرانه ها را می توان در اتومبیل هایی همچون Bristol، Peugeot ۴۰۳، Toyota ، engine.دلیل قرار گیری سوپاپ ها در روبروی هم در این سری از پیشرانه ها سهولت جریان پیدا کردن هوا در هر سیلندر می باشد.

می‌خوام بخونم  کامیون آمریکایی ریو

شمع نیز در وسط محفظه احتراق قرار گرفته تا بهترین بازدهی را داشته باشد. حالت نیم کره هد سیلندر موتورهای Hemi باعث کارایی بهتر با توجه به کاهش اتلاف گرما و افزایش جریان هوا در پیشرانه می شود. پیشرانه هایی با هد نیم کره برای اولین بار در سال ۱۹۰۵ توسط کمپانی بلژیکی تولید اتومبیل به نام Pipe مورد استفاده قرار گرفت. بیشترین استفاده از این سری پیشرانه در اتومبیل های لوکس به دلیل قیمت بالای تولید این موتورها بود. اتومبیل هایی همچون پژو گرند پری در سال ۱۹۱۲ و آلفارمئو GP

در ۱۹۱۴ نیز جزو اولین اتومبیل هایی هستند که از این پیشرانه بهره جستند.کرایسلر موتورهای Hemi

را در ۳ نسل تقسیم بندی کرده است. اولین نسل به نام Fire Power که از دهه ۵۰ میلادی شروع به تولید رسید. دومین نسل از دهه ۶۰ تا اواسط دهه ۷۰ و آخرین نسل از اوایل قرن بیست و یکم.

Fire Power

کمپانی کرایسلر در جنگ جهانی دوم تعدادی پیشرانه غول پیکر برای جنگنده ها، تانک ها و… طراحی و تولید کرد (همانند مدل XIV-۲۲۰۰ با ۱۶ سیلندر خورجینی و ۲۵۰۰ اسب بخار قدرت) که همین تجربه به او کمک کرد که اولین نسل از موتورهای Hemi را (کلمه Hemi در انحصار کمپانی کرایسلر می باشد) در سال ۱۹۵۱ تولید کند. Fire Power دارای چیدمان V۸ با میل سوپاپی در بلوک سیلندر (OHV) می بود که ۱۸۰ اسب بخار (۱۳۴ کیلووات) قدرت را با ۵.۴ لیتر حجم تولید می کرد.

گسترش تولید

کمپانی کرایسلر از سال ۱۹۶۴ اقدام به گسترش تولید این سری پیشرانه نمود. این همان سالیست که این کمپانی برای اولین بار از کلمه Hemi برای پیشرانه هایش استفاده کرد. تمامی پیشرانه های تولیدی Hemi در دهه ۶۰ میلادی دارای حجم ۴۲۶ اینچ مکعب (۷ لیتر) می باشند.در سال ۲۰۰۲ همچنین یک یپشرانه ۵.۷ لیتر طراحی و تولید شد که بر روی دوج رم ۲۵۰۰ و ۳۵۰۰ که یک وانت می باشد استفاده شد. این پیشرانه جایگزین مگنوم ۵.۹ لیتر سابق گردید. موفقیت در فروش این پیشرانه، کمپانی کرایسلر را تا جایی به پیش برد که پس از آن شاهد استفاده از آن برای کرایسلر ۳۰۰، دوج مگنوم و جیپ Cherokee Grand بود.

این پیشرانه دارای ۳۴۵ اسب بخار (۲۵۷ کیلووات) قدرت و ۳۹۰ پوند ـ فوت (۵۲۹ نیوتن متر) گشتاور می باشد.پیشرانه هایی با حجم ۶.۱ لیتر ۶.۴ لیتر و ۶.۶ لیتر در رده Hemi نیز به تولید رسیده اند. از اتومبیل هایی که پیشرانه اولیه Hemi بر روی آنها دیده می شود را می توان به Dodge Coronet، Plymouth Satellite، Dodge Challenger و بسیاری نمونه های دیگر نام برد.سال 1925 کمپانی شهیر کرایسلر به صورت یک برند خودروساز پا به عرصه وجود گذاشت، آنچه که باید گفت این است که جرقه تولید خودرو از سال ها قبل تر در ذهن موسس این کمپانی آقای والتر کرایسلر زده شده بود طوری که تا قبل از اینکه دنیای اتومبیل

کمپانی کرایسلر را به خود ببیند شاهد مدل 6 سیلندری بودند که ساخته دستان توانمند کرایسلر بود این خودرو پروتو تایپ بود و دارای پیشرانه کمپرس بالا بود، سیاست کرایسلری ها بر پیشرفت مدام بود در آن زمان ها هم سرلوحه کار گروه تولیدی این خودرو فقط راحتی سرنشینان بود که این پارامتر در دهه 20 میلادی برای یک خودروساز امتیازی است که بزرگی اهداف این کمپانی را به رخ می کشد، همانطور که گفتیم تین روند رو به پیشرفت باعث شد که به خوبی در عرصه جهانی نام کرایسلر بدرخشد.

زمانی که کمپانی مشتری مدار باشد هرچند که محصولات آن چنانی نداشته باشد در ذهن مشتری یک اتفاق خوب محسوب می شود، در سال 2006 به بعد تنوع محصولات این برند بیشتر شد در سال 2007 گارانتی های کرایسلر به 100000 مایل هم رسید، در سال 2009 نزدیک به 20 درصد سهام این کمپانی هم به فیات واگذار شد تا یک ایتالیایی هم برای برتر شدن کرایسلر تصمیم بگیرد و اینکه تنوع پیشرانه های این برند هم در این چند ساله بر مشتری های کرایسلر افزوده است و در طول این سال ها رقابت خوبی را با رقبای آمریکایی و آسیایی اش داشته است.

از میان مدل های مختلف کرایسلر، سدان با شکوه وی از محبوبیت بیشتری برخوردار است، مدل 300 از پرطرفدارترین های کرایسلر است، تولید این خودرو برای کمپانی بسیار مهم بوده است چراکه تولید این سدان زیبا با طراحی لوکس و قدرت خوب البته در برخی مدل ها در کنار قیمت مناسب یک فاکتور مهم برای خریدار و علاقه مند به خودروی قیمت مناسب خانوادگی می باشد، سدان فول سایز برای کسانی است که بیشتر سواری خودرو برای آنها مهم است چراکه این قشر اصلا به دنبال قدرت آن چنانی نیستند اما زمانی که همه این پارامترها در کنار یک پیشرانه HEMI قرار می گیرد دیگر وضعیت عالیست.

زمانی که به طراحی این خودرو توجه می کنید از طراحی لوکس و شاسی لوکس و پلتفرم آن متوجه وزن سنگین آن خواهید شد و اگر به دنبال شتاب و سرعت باشید سریع برای خود یک حساب کتاب سر انگشتی می کنید و سریع هم پیش خود نتیجه گیری می کنید که پیشرانه 6 سیلندر برای این خودرو کم است و پس از آن به فکر خرید یک کرایسلر 300 HEMI یا SRT8 می افتید تا از لیتراژ بالای پیشرانه و قدرت آن لذت ببرید، مطمئنا قبل از اینکه سوار کرایسلر شوید مطمئن خواهید شد که سواری این خودرو بسیار راحت و بی دردسر خواهد بود.

این خودرو و دوج چارجر بر روی یک پلتفرم هستند، پلتفرم LX

که منتهی با چاشنی کرایسلر بیشتر هوادار دارد، خودروی مورد بررسی ما ساخته شده برای خود کشور آمریکاست، پیش رادیاتور با خطوط فراوان در کنار چراغ های مشکی زیباست حالا که دیگر رنگ خودرو مشکی باشد دیگر زیبایی بیش از اندازه می شود چراکه طراحی این خودرو هم با رنگهای تیره بیشتر همخوانی دارد، خطوط سیال و روانی که در طراحی این خودروست را در نظر بگیرید حالا که دیگر کمپانی قطعاتی را هم کرومی کرده است و مالک خودرو هم رینگ های Von Max کرومی را برای این خودرو در نظر گرفته است و اینجاست که دیگر نهایت وقار یک خودروی با شکوه را می بینید اما آنچه گفتنی است شکوه این خودرو مانند خودروهای لوکس دیگر نیست چراکه قیمت مناسب این خودرو فشارهای عصبی علاقه مندان به این برند را کم کرده است!

می‌خوام بخونم  ماشین آلمانی میباخ

نکته گفتنی در مورد کرایسلر این است که آپشن های آن تماما آپشن های هر خودروی معمولی است اما بحث لوکس بودن آن فقط از لحاظ طراحی است چراکه اگر آپشن های این خودرو در حد خودروهای لوکس آن چنانی بود دیگر با پرداخت مبلغ های این چنینی نمی توانستید مالک آن شوید و دیگر کرایسلر اتومبیلی نبود که همه به راحتی بتوانند آن را داشته باشند و داشتن آن تبدیل به آرزویی دست نیافتنی برای خیلی از دوست داران اتومبیل می شد، داخل خودرو که سوار می شوید نباید با دیدن طراحی آن گول بخورید و به دلتان صابون بزنید چرا که در هنگام سوار شدن با داشبورد پلاستیک فشرده آن روبرو خواهید شد و آنجاست که دیگر هرچه رشتید پنبه می شود!!

داخل خودرو از لحاظی خوب است و از لحاظی آن چنان نه، تریم داخلی این خودرو به صورت آپشن است و 4 مدل دارد که به انتخاب خریدار بر روی خودرو مورد نظر ست می شود، کابین این خودرو جادار و صندلی ها راحت و با کیفیت است، صندلی ها آن چنان فراگیر نیستند اما همانطور که گفتیم راحتی ایده آلی دارند، رنگ تو دوزی بی روح است و صاحب نظران افزوده اند که چرم بودن صندلی ها عالیست اما داشبورد پلاستیکی چرا؟

آپشن هایی هم که انتظار آنها را دارید در این اتومبیل وجود دارند، کروز کترل- تهویه مطبوع- فرمان تلسکوپی- پخش CD & DVD به همراه LCD 6 اینچی- سیستم صوتی Boston Acoustics با 6 بلندگو و 276 وات قدرت خروجی- کنترل کشش و پایداری- کامپیوتر سفری- ترمز ABS- کیسه های هوا- تنظیم برقی صندلی های جلو به همراه تنظیم ارتفاع و حافظه و …این آپشن ها برای یک کرایسلر با این سیاست تولیدی و قیمت عرضه در حال حاضر کافیست، نکته ای که باید گفته شود این است که پس از مدت کمی به داخل این خودرو عادت خواهید کرد و کلا از راندن آن و قرار گرفتن تک تک اجزای داخلی این خودرو لذت خواهید برد این اتفاقیست که برای هر کسی که بار اول با این پدیده برخورد می کند رخ می دهد!

با توجه به آنچه گفتیم و نامی که از HEMI بر جای مانده است باید بدانیم که پیشرانه قدرتمندی است و این اتومبیل باید لذت رانندگی خوبی را داشته باشد، قبل از هر چیر باید گفت که کرایسلر 300 با چند مدل پیشرانه عرضه شده است که بازه قدرتی این پیشرانه های 6 و 8 سیلندر از 190 تا 425 اسب بخار می باشد، پیشرانه این اتومبیل از نوع 8 سیلندر 16 سوپاپ به حجم 5.7 لیتر یا 345 اینچ مکعب است و با کد EZB شناخته می شود، پیشرانه های HEMI از راندمان بالایی برخوردارند و اینکه قدرت آن 345 اسب بخار در دور موتور 5000 و گشتاور آن هم 390 پوند فوت در 4000 دور است، این پیشرانه MDS است و در هر سیلندر 2 شمع برای جرقه زنی بهتر تعبیه شده است.

ابعاد کرایسلر 300 بدین شکل می باشد : طول 5024mm – عرض 1882mm – ارتفاع 1483 mm – فاصله محور 3048 mm می باشد، با این اوصاف و با توجه به وزن 1835 کیلوگرمی اتومبیل مورد بررسی ما این پیشرانه واقعا برای این خودرو لازم است چراکه به هر حال شتاب و قدرت جزو فاکتورهای اصلی هر اتومبیل می باشد و اینکه بیش از اینکه فکر می کنیم افسوس می خوریم که کاش این خودرو SRT8 بود

مورد بررسی از آزمایش سربلند بیرون می آید یا خیر؟ در زمان استارت خودرو صدای بسیار زیبا و حرفه ای به گوش می رسد گویی صدای یک قدرت بسیار بالاست که مالک خودرو اضافه کرد سیستم اگزوز این خودرو در کشور مبدا مورد بهینه سازی قرار گرفته است، جعبه دنده 5 سرعته اتوماتیک را درگیر می کنیم و در همان ابتدا پا را بر روی پدال گاز فشار می دهیم اما باورمان اشتباه بود که این خودرو شاید کمی سر بخورد چراکه تایرهای High Performance با چسپندگی بالای Nitto Invo رینگ های کرایسلر را فرا گرفته اند و واقعا شاهد بودیم که این خودرو با تنش کمی شروع به حرکت کرد.

صدای دور بالای اتومبیل مورد بررسی و تعویض دنده های به موقع آن در دورهای نزدیک به ردلاین عالی ترین قسمت سواری این اتومبیل است، چیزی که مورد توجه است این است که واقعا از این جثه انتظار این گردوخاک نمی رود و چیزی که مدام در فکرش بودیم این بود که کاش پیشرانه این آمریکایی باز هم قوی تر بود تا ببینیم چه خواهد شد، کنار اتومبیل های قدرتمند هم که گاز می دهیم می بینیم که واقعا این خودرو استحقاق کلمه خوب را دارد و واقعا کلمه سواری خوب برای سواری این اتومبیل برازنده است.

به جز صدای پیشرانه هیچ صدای دیگری به داخل اتاق نمی آید صداهایی که نشان از ضعف خودروست، سواری بسیار نرم و در عین حال اسپرت آنچه احساس می شد فرمان خودرو بود که اگر کمی سفت تر بود بهتر از این عکس العمل داشت واقعا فرمان بیش از اندازه نرم هم برای رانندگی اسپرت زیاد جالب نیست هرچند که با توجه به کلاس بندی این خودرو رانندگی اسپرت آنچنانی با این اتومبیل زیاد در تعریف این مدل نیست، عملکرد سیستم تعلیق عالیست و اینکه عکس العمل بالای آن هم نمی شود نادیده گرفت، سیستم تعلیق این خودرو در قسمت جلو مجهز به بازوهای بلند و کوتاه و در قسمت عقب چند اتصالی است که البته هر چهار چرخ آزاد و در هر دو قسمت دارای موج گیر می باشند.

رانندگی با کرایسلر بسیار لذت بخش است و همانطور که گفتیم جزو خودروهایی است که در طول مدت بسیار کوتاهی با آن دوست می شوید و رانندگی خوبی را خواهید داشت و از راندن آن لذت خواهید برد، چهره خوب را در کرایسلر نسل اول مشاهده می کنید که البته این مهم سلیقه ایست اما نظر اکثریت بر این باب است، قدرت مناسب در HEMI زیر پای راستتان است، سیستم تعلیق بهینه سازی شده در مدل HEMI که سئاری شما را هرچه لذت بخش تر می کند و در نهایت همه این فاکتورها دست به دست هم می دهند و سواری خوبی را به راننده کادو می دهند، در پایان از آقایان وحید پورسینا و امیر قدیانلو که ما را یاری کردند

نویسنده. آریان جوانبخت

این مقاله براتون مفید بود؟

لطفا روی ستاره کلیک کنید و امتیاز بدید!

امتیاز این مقاله: 0 / 5. تعداد امتیازها: 0

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *